Γυναίκα περπατάει μόνη στη Νέα Υόρκη [108 «πειράγματα» σε 10 ώρες]

Article featured image
Article featured image

Πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι οι δρόμοι της Νέας Υόρκης την ημέρα; Πολύ, αν τους διαβαίνει μια γυναίκα μόνη της, αφού αυτά που ακούει φτάνουν στα όρια της παρενόχλησης.

 

Το πρόβλημα αποφάσισε να αναδείξει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προχωρώντας σε μια πολύ απλή κίνηση. Συγκεκριμένα, έβαλαν μια γυναίκα να περπατήσει μόνη της στη Νέα Υόρκη, ενώ μια κρυφή κάμερα που την ακολουθούσε κατέγραφε τις αντιδράσεις.

Επί δέκα ώρες, η Σοσάνα Ρόμπερτς άκουσε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, παρότι προχωρούσε χωρίς να κοιτάζει κανέναν, ενώ φορούσε ένα απλό τζιν παντελόνι και ένα μπλουζάκι που… έκλεινε αρκετά ψηλά.

«Χαμογέλα», «Καλή σου μέρα», «Να σε έχει ο Θεός καλά», ήταν μερικά από αυτά που της είπαν, αλλά δεν έλειψαν και οι τρομακτικές σκηνές, όπως στην περίπτωση ενός νεαρού που περπατούσε ακριβώς δίπλα της επί πέντε λεπτά, παρότι εκείνη δεν του μίλησε καθόλου.

Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος των 10 ωρών, αντιμετώπισε περισσότερες από 100 περιπτώσεις λεκτικής παρενόχλησης, χωρίς να υπολογίζονται τα σφυρίγματα και το κλείσιμο του ματιού.

 


Πηγή: NBC NEW YORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ