Νέοι Κύπριοι δημιουργοί εκθέτουν

Article featured image
Article featured image

Ο πολιτιστικός φορέας ΑΚΑΜΑΝΤΙΣ διοργανώνει την 7η Ετήσια Έκθεση για νέους Κύπριους δημιουργούς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρέσβης της Ελλάδος κύριος Βασίλης Παπαϊωάννου, σε μια ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στις 20.00, στον εκθεσιακό χώρο Ακαμαντίς (Αιγύπτου 10, Λευκωσία).

Στην έκθεση η οποία θα έχει και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και τις χορηγίες που τυχόν λάβει θα δοθούν στο Ίδρυμα Αρχιεπίσκοπος Λουκάς (Κοινότητα ΠΑΝΣΟΦ – Πολυδύναμος χώρος αγάπης για άτομα με ειδικές ανάγκες), θα λάβουν μέρος 50 καλλιτέχνες. Οι 50 που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν κλήθηκαν να ανταποκριθούν στα εξής δύο θέματα «Ο Από Μηχανής Θεός» και «Η Κοκκινοσκουφίτσα Παλεύει με τον Ίσκιο» που καθορίστηκαν από την επιμελήτρια της έκθεσης ζωγράφο κα. Ελένη Νικοδήμου, η οποία έχει και τη γενική επιμέλεια της έκθεσης.

«Τα δυο θέματα που δόθηκαν για τη φετινή έκθεση του Ακαμαντίς "Ο από μηχανής Θεός" και "Η Κοκκινοσκουφίτσα παλεύει με τον ίσκιο" πηγάζουν από τη  σημερινή πραγματικότητα του τόπου μας, που όλοι τη βιώνουμε τραυματικά. Η απώλεια των βεβαιοτήτων μας, το σοκ των 9 ρίχτερ και των μετασεισμών που ακολούθησαν μετά  την καταστροφή της οικονομίας της χώρας μας και το τσουνάμι των αποκαλύψεων της σήψης και της διαφθοράς δεν έχουν τέλος, με αποτέλεσμα ο χρόνος του πένθους της χαμένης  μας αξιοπρέπειας  να παρατείνεται, συγχρόνως όμως  να απομακρύνεται  και η ανασύσταση του κράτους, η αναδόμηση της οικονομίας, η ανάκαμψη, η ανάσταση»….

Οι 50 καλλιτέχνες (αλφαβητικά): 

Αναστασία Χρυσάνθου, Άννα Αλεξάνδρου, Άννα Βασιλείου, Αντώνης Τζιαρρίδης, Βάλερι Μπρέναν, Βασιλεία Βασιλείου, Βάσω Θούπου, Γιώργος Αχιλλέως, Δήμητρα Νικοδήμου, Ελεάνα Χρυσάνθου Πετούση, Έλενα Παναγιώτου, Έλενα Τσιγαρίδου,  Ελένη Μενελάου†, Ελίζα Πιερή, Ελίνα Παρθενίου, Ιγνάτιος Μητροφάνους, Ίρμα Βούλγαρη, Ιωάννα Βοσκού, Ιωσηφίνα Περικλεούς, Κατερίνα Πάρπα, Κατερίνα Σταύρου, Κυριακός Αχιλλέως, Κυριακός Θουκή, Λοΐζος Λοΐζου, Μάνος Γαλλιός, Μαρία Γεωργίου, Μαρία Κυριάκου, Μαρία Χατζηδημητρίου, Μιχάλης Βαρέλιας, Μπρίτζετ Φάχι,  Νάταλυ Κύρου, Νικόλας Αντωνίου, Παναγιώτης Βίιττης, Παρασκευή Στυλιανού, Παύλος Μιτσιγιώρκης, Πολύμνια Χαραλάμπους, Σότι Ιωάννου, Σπύρος Αγαθού, Σταύρη Περικλέους, Στέλιος Παπαμάρκου, Στέφανος Νεάρχου, Φλώρα Μαυρομμάτη, Φρόσω Ανδρέου, Χαράλαμπος Κουρουκλάρης, Χριστίνα Ράνια Καραολή, Χριστίνα Τσιαμά, Χριστίνα Χριστοφή, Χρίστος Αβραάμ, Χριστόφορος Λάρκος, Χρυστάλλα Κυριάκου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την στήριξη του Επιμελητήριου Καλών Τεχνών (E.KA.TE) και του Σωματείου Εικαστικών Καλλιτεχνών (Κύπρου) (ΕΙ.ΚΑ).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Πληρ. 22676797.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ