«Όσα παιδιά γεννηθούν από Έλληνες και Τούρκους γονείς θα ονομάζονται Κύπρος ή Κυπρούλα»

To ελλαδικό χιούμορ ξαναχτυπά.

Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα για τις περίεργες κυπριακές συνήθειες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, το σατιρικό σάιτ αγγίζει σήμερα "Κυπριακό".

Ως είθισται, το κείμενο αναδημοσιεύεται αυτούσιο:

 

Το Κυπριακό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια, δίχως να έχει βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση, παρά τις έντονες προσπάθειες απ'όλες τις πλευρές. Φαίνεται ωστόσο πως μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τους Έλληνες με τους Τούρκους πολίτες, με απώτερο σκοπό την κοινή προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος.

Έτσι, ύστερα από κοινή απόφαση του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ελληνικής και της τούρκικης κυβέρνησης, στο εξής, όσα ζευγάρια Ελλήνων με Τούρκους αποκτούν παιδιά θα πρέπει υποχρεωτικά να τα ονομάζουν Κύπρο ή Κυπρούλα. Στόχος αυτής της ενέργειας, είναι οι λαοί των δυο χωρών να μάθουν να μοιράζονται την Κύπρο και να την αγαπάνε εξίσου, σαν να είναι παιδί τους, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να βρουν μια λύση και για το Κυπριακό. Την απόφαση προς το παρόν δεν αναγνωρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να κάνει λόγο για προσβλητική απόφαση, ενώ διευκρίνισε πως στο νησί της Αφροδίτης όλα τα παιδιά Ελλήνων με Τούρκους θα αποκαλούνται Κατεχόμενα.

«Έχουν περάσει πλέον 40 χρόνια από την Εισβολή του Αττίλα και οι Κύπριοι με τους Τούρκους δεν μπορούν να μονιάσουν. Θεωρήσαμε πως η συμβολή του ελληνικού λαού είναι καθοριστική κι έτσι όλοι οι μικροί Κύπροι και οι μικρές Κυπρούλες θα βοηθήσουν Έλληνες και Τούρκους να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό. Αν οι δυο αυτοί λαοί μπορούν να μοιραστούν παιδιά, αλίμονο, μπορούν να μοιραστούν κι ένα μικρό νησί», τόνισε λίγο μετά την ιστορική απόφαση ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος πρότεινε τα δωμάτια των μικρών παιδιών να βάφονται πράσινα, ώστε να εξοικειωθεί ο κόσμος ευκολότερα με την πράσινη γραμμή.

Πλέον, όσα παιδιά γεννηθούν από Έλληνες και Τούρκους γονείς θα ονομάζονται αυτόματα Κύπρος ενώ στα παιδιά που έχουν ήδη γεννηθεί το Κύπρος θα προστεθεί σαν δεύτερο όνομα. Τέλος, σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές σειρές που αφηγούνται ερωτικές ιστορίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, τα παιδιά που τυχόν θα προστεθούν στο σενάριο θα πρέπει να υπακούν στη νέα ντιρεκτίβα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ