Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα [4 τραγικά συμβάντα για... ευαισθητοποίηση]

Article featured image
Article featured image

Υπό άλλες περιστάσεις και άλλες συνθήκες, η συγκεκριμένη ημέρα θα μπορούσε να προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Ορισμένες ανθρώπινες πράξεις όμως (ευτυχώς πολύ μεμονωμένες) μας αναγκάζουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να πιστεύουμε ότι η 4η Οκτωβρίου προσφέρεται περισσότερο για περισυλλογή αλλά και προβληματισμό.

Προβληματισμό για το που βαδίζουν οι κοινωνίες των γνωστικών ανθρώπων και πως συμπεριφέρονται στα ζώα τους. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου με αυτή την ευκαιρία θέλει να θυμίσει αυτά τα οποία συνέβηκαν στην χώρα μας τον περασμένο χρόνο και αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν ενάντια στα ανυπεράσπιστα και αθώα πλάσματα.

 

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που λάβαμε από το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου, με αναφορά σε ορισμένα τραγικά συμβάντα που αφορούν σε σκυλιά, όχι για να μαυρίσουμε την ψυχή μας μέρα που είναι αλλά κυρίως για να ενημερώσουμε και φυσικά, να ευαισθητοποιήσουμε.

 

Ιούνιος 2012

Ένα νεαρό σκυλάκι, ο Θάντερ, ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από ένα συμπολίτη μας. Σήμερα, ενώ έχει αναρρώσει, δυστυχώς τα πισινά του ποδιά έχουν πρόβλημα. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια. Η επόμενη δικάσιμος θα είναι στις 13 Οκτωβρίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο στη Λευκωσία.

Δεκέμβριος 2013

Παράνομο ξενοδοχείο «κολαστήριο» σκύλων εντοπίστηκε από εθελοντές στα Πολεμίδια της Επαρχίας Λεμεσού. Ένας σκύλος ήταν σε αποσύνθεση, άλλος είχε πεθάνει μέσα στο κλουβί του, σκουπίδια, κόκκαλα και ότι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος ως (όχι ξενοδοχείο αλλά) κολαστήριο για τους ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι έδιναν τα σκυλιά τους για φιλοξενία. Αυτό το οποίο είχε ενοχλήσει ήταν το γεγονός ότι φιλοζωική οργάνωση έκανε χρήση αυτών των υποστατικών. Ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης αναμένει την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης μέσα στο 2014.

Δεκέμβριος 2013

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 2013, ενώ όλοι γιόρταζαν στο σπίτι τους, συμπολίτης μας συνελήφθηκε από την αστυνομία γιατί έσερνε πίσω από το αυτοκίνητο του τον ίδιο του τον σκύλο ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο. Η υπόθεση συνεχίζετε στα δικαστήρια και η νέα δικάσιμος θα είναι στις 15 Οκτωβρίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Ιούνιος 2014

Παγκόσμια ήταν η κατακραυγή για το αδόκητο θάνατο του Μπίλλι ο οποίος πετάχτηκε ζωντανός μέσα σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων. Το Κόμμα για τα Ζώα από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά του και επί δέκα μέρες το σκυλάκι έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Δυστυχώς μετά από δέκα μέρες υπέκυψε στο μοιραίο. Ο θάνατος του μεταδόθηκε αστραπιαία σε πολλά σημεία στον πλανήτη όπου όλοι καταδίκαζαν την αποτρόπαια και βάρβαρη πράξη. Η υπόθεση ευρίσκεται στα δικαστήρια και αναμένετε να οριστεί η δικάσιμος ημέρα.

Ευχόμαστε, εμείς οι γνωστικοί άνθρωποι να λάβουμε τα μηνύματα των καιρών ότι δηλαδή και τα ζώα έχουν δικαιώματα γιατί είναι πλάσματα που νιώθουν τον πόνο, το κρύο, τη ζέστη, την πείνα, τη δίψα. Πάνω από όλα αγαπούν και αγαπούν άνευ όρων και αμέριστα.

Και για να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες, προβάλλοντας δράσεις και συμπεριφορές που αξίζουν αναφοράς, σήμερα στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί μια πανέμορφη εκδήλωση για κατοικίδια, παιδιά και μεγάλους, στον Δημοτικό Κήπο. Ο λόγος για το «Pet and Family Fun Day».

Πάτησε ΕΔΩ για να δεις όλες τις πληροφορίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ