Προεδρικές εκλογές δύο γύρων στη Βραζιλία [γερουσιαστής και ο Ρομάριο]

Article featured image
Article featured image

Η Ντίλμα Ρούσεφ και ο τεχνοκράτης γερουσιαστής Αέσιο Νέβες θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, στις 26 Οκτωβρίου.

 

Η Ρούσεφ έλαβε το 42% των ψήφων ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έκανε και την έκπληξη αφήνοντας έξω από το δεύτερο γύρο την περιβαλλοντολόγο Μαρίνα Σίλβα, λαμβάνει 34%.

Η Σίλβα που είναι τρίτη με ποσοστό 21,14% θα είναι σαφώς ο ρυθμιστής του δεύτερου γύρου, αλλά παρόλα αυτά δεν αποκάλυψε ακόμα το πού θα στρέψει τους ψηφοφόρους της.

«Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία» δήλωσε η Ρούσεφ και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να εργάζεται για την αλλαγή.

Συνολικά ψήφισαν 143 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι, από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τα βάθη των τροπικών δασών του Αμαζονίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι ψηφοφόροι έπρεπε να ταξιδέψουν ακόμη και με πλοίο για περισσότερες από 12 ώρες προκειμένου να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα.

Οι προεδρικοί υποψήφιοι ήταν συνολικά 11 ενώ οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν και 27 κυβερνήτες πολιτειών, 513 γερουσιαστές, 1.069 περιφερειακούς νομοθέτες και το ένα τρίτο της Γερουσίας. Μεταξύ των νέων γερουσιαστών είναι και ο πρώην ποδοσφαιριστής Ρομάριο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ