Μια κυπριακή ταινία που φτιάχτηκε σε 60 ώρες

Article featured image
Article featured image

Μέσα σε 60 ώρες, περίπου 800 ομάδες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να γράψουν, να γυρίσουν και να μοντάρουν μια ταινία μικρού μήκους, διάρκειας μόνο πέντε λεπτών. Όλο αυτό το λες και «60 Hours Film Challenge».



Από την Γιώτα Κούμουρου.



Όσες ομάδες πρόλαβαν να υλοποιήσουν τη μικρού μήκους ταινία τους, στο πλαίσιο του πιεστικού deadline, θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στις 20 καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα προβληθούν τέλη του Οκτώβρη στο «Colchester Film Festival» που θα πραγματοποιηθεί στο Essex την Αγγλίας, ενώ επιπλέον, οι τρεις πρώτες θα διεκδικήσουν βραβεία σημαντικής αξίας.

 



 

Ανάμεσα στις 800 ομάδες παγκόσμια βρίσκεται και μια κυπριακή συμμετοχή η οποία κατάφερε, μέσα στις 60 ώρες που δόθηκαν, να ολοκληρώσει την πεντάλεπτη ταινία.

Πρόκειται για μια νουάρ ταινία με τίτλο «The Mountain Below» της οποίας το στόρι αφορά σε ένα ντέντεκτιβ ο οποίος προσπαθεί να βρει τον ιδιοκτήτη ενός πολύτιμου αντικειμένου.

Στην κυπριακή αυτή συμμέτοχη, η οποία έγινε με μηδαμινά κόστη αφού όλοι συμμετείχαν εθελοντικά, πρωταγωνιστούν οι Χριστόδουλος Μαρτάς, Μάριος Μεττής, Μάριος Στυλιανού και Nadia Mowafy.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Αντρέας Κυριάκου, ο οποίος  συμμετείχε  και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2013.

Δείτε την κυπριακή συμμετοχή η οποία μέχρι στιγμής έχει τα περισσότερα views.

 

The Mountain Below - 60 Hour Film Challenge 2014 from Andreas Kyriacou on Vimeo.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ