7,2 δις ο παγκόσμιος πληθυσμός… 7,2 δις τα smartphones, tablets και laptops!

Article featured image
Article featured image

Το γεγονός ότι η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων είναι ευρέως γνωστό. Τα smartphones, τα tablets, τα laptops υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια αλλά κανένας δεν θα περίμενε την ανάπτυξη τους. Τώρα πια, ο αριθμός των φορητών τεχνολογικών συσκευών είναι ίδιος με αυτό τον ανθρώπων με την διαφορά ότι τα πρώτα αναπαράγονται ταχύτερα.

Η Groupe Speciale Mobile Association ασχολείται σε διεθνές επίπεδο με τους διαχειριστές κινητών τηλεφώνων και με τις τεχνολογικές συσκευές που υπάρχουν στην Γη. Η έρευνα της εταιρείας ήταν άκρως αποκαλυπτική και ο αριθμός που έδωσε στην δημοσιότητα είναι απίστευτος!

Επτά δισεκατομμύρια, εικοσιδύο εκατομμύρια (7,22 δισ.), κινητές συσκευές με την μορφή tablets, smartphones ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής κινητής συσκευής όπως τα laptops ή τα κινητά τηλέφωνα παλαιότερης τεχνολογίας, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα που ξεπερνά τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπινου γένους...

Ο ανθρώπινος πληθυσμός πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα «δύο άνθρωποι ανά δευτερόλεπτο» ή 1,2% ετησίως, ενώ οι κινητές συσκευές πολλαπλασιάζονται πέντε φορές παραπάνω από τον πληθυσμό της Γης. Και εδώ έρχεται η ερώτηση: Έχουν όλοι οι άνθρωποι κινητά;

Όχι. Αντιθέτως, πολλοί δεν έχουν πόσιμο νερό, 888.000 άνθρωποι είναι υποσιτιζόμενοι και περίπου 24.000 πέθαναν την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου από την πείνα. Έχουν οι άνθρωποι περισσότερα από ένα κινητά; Οι αρμόδιοι ερευνητές απαντούν και πάλι όχι ενώ οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη, περίπου 3,6 δισ. δεν έχουν καμία φορητή τεχνολογική συσκευή.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι στον αναπτυγμένο κόσμο που έχουν πολλές κάρτες sim ενώ οι μελέτες του GSMA έχουν δείξει ότι υπάρχει και το στοιχείο των συσκευών που συνδέονται με άλλες συσκευές, έχουμε δηλαδή περίπου 250 εκατομμύρια συνδέσεις «μηχανής προς μηχανή».

Ο Κέβιν Κίμπερλιν, επικεφαλής startup εταιρείας που ασχολείται με τις κινητές συσκευές δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλης μορφής τεχνολογία που να έχει επηρεάσει τόσο πολύ το ανθρώπινο γένος, όσο το έχουν επηρεάσει οι κινητές συσκευές τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Τέλος, προηγούμενες έρευνες αναφέρουν ότι μέχρι το 2016 οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο θα φθάσουν τα δέκα δισεκατομμύρια ενώ ο πληθυσμός της Γης αναμένεται να είναι 7,3 δισ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ