1000 και βάλε οι νεκροί στο Κομπάνι

Article featured image
Article featured image

Πάνω από 1000 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κομπάνι, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα στοιχεία της έκθεσης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Τα αριθμητικά στοιχεία αναφέρουν πως τις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη των αιματηρών συγκρούσεων μετρά η πλευρά των τζιχαντιστών.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως τουλάχιστον 1013 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες στο Κομπάνι από την έναρξη των επιχειρήσεων στις 16 Σεπτεμβρίου.

Από το σύνολο των νεκρών που αναφέρονται στην έκθεση του Παρατηρητηρίου οι 609 είναι τζιχαντιστές που έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στο Κομπάνι, οι 363 είναι μέλη των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού και οι υπόλοιποι νεκροί είναι άμαχος πληθυσμός.

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι μάλλον μεγαλύτερος μια και στα σημερινά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο διεθνής συνασπισμός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Κομπάνι από την έναρξη της επίθεσης, 200.000 εκ των οποίων έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη γειτονική Τουρκία. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ