Ο Ισραηλινός και ο Παλαιστίνιος που αγκαλιάστηκαν στη Λευκωσία

Article featured image
Article featured image

Είναι αλήθεια όταν λένε πως η ειρήνη ξεκινά από μέσα μας και ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν δούμε και όταν αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλο σαν άνθρωποι.

Ζωντανή απόδειξη, η πλατφόρμα του TEDxNicosia που έγινε την 1η Νοεμβρίου, όταν εκεί ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Αληθινές, ανθρώπινες στιγμές  χωρίς σύνορα και εθνικότητες.

 

Και οι δύο ομιλητές στην εκδήλωση, ο Ori Sela και ο Mohammed Awwad γνωρίστηκαν με ένα χαμόγελο, το οποίο ακολούθησε μια αγκαλιά και τέλος ένα αυθόρμητο γέλιο.

«Η συνάντηση με τον Mohammed ήταν καταπληκτική» δήλωσε ο Ori χαμογελώντας. «Πιστεύω στους ανθρώπους και θέλω να ακούσω τι έχουν να πουν. Η συνάντηση μας ήταν τόσο απίστευτη που απλά αγκαλιαστήκαμε αμέσως μόλις είδαμε ο ένας τον άλλον. Ήθελα να τον ακούσω και να του μιλήσω. Γνώρισα πραγματικά ένα πολύ εμπνευσμένο άνθρωπο, και θα κρατήσουμε επαφή. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές αν βάλουν όλα τα εμπόδια πίσω τους».

Ο Mohammed δήλωσε ότι αυτό που είδε είναι τον «κολυμβητή Ori» και τον «κλόουν Mohammed» να παραπέμπουν ο ένας στην παρουσίαση του άλλου, στα πλαίσια της ομιλίας τους στο TEDxNicosia. «Ένιωσα σαν να κολυμπούσαμε στη θάλασσα της διασκέδασης» είπε ο Mohammed. «Αν αφήσουμε τις διαφορές για τη γη πίσω μας, τότε θα επικρατήσει η έμπνευση». Ο Mohammed πρόσθεσε ότι αυτό που θα σπάσει το τείχος μεταξύ των δύο πλευρών είναι όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να σκέπτονται «Πώς μπορούμε να υπάρξουμε μαζί;» και όχι «Πώς μπορώ να υπάρξω μόνος μου;».

Ισχυρές τοποθετήσεις από δύο σπουδαίους άνδρες, ως ένα μήνυμα ελπίδας από την τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ