Ο μικρός «Λίμα» έφυγε από τον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού

Article featured image
Article featured image

Πριν από μερικές μέρες το δεύτερο νεαρό γυπάκι που γεννήθηκε και μεγάλωσε με μεγάλη επιτυχία (από τους γονείς του) στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού παραδόθηκε στα ικανά χέρια του Ταμείου Θήρας για την μεταφορά του σε ειδικά διαμορφωμένο κλωβό κοντά στο χωριό Λιμνάτι, στην επαρχία Λεμεσού, όπου θα μείνει για να κοινωνικοποιηθεί με άλλους γύπες μέχρι και την απελευθέρωση του!



Μαζί με τον αντιπρόσωπο του Ταμείου Θήρας ήταν η Δρ Κλαίρη Παπάζογλου με τον κ. Μάρτιν Χέλλικαρ που είναι αντιπρόσωποι του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου (Bird Life) και ο Δρ Σταύρος Ξηρουχάκης αντιπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού τρέχει πρόγραμμα αναπαραγωγής του Ευρασιατικού Γύπα σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και ότι πέρσι το ζευγάρι που φιλοξενούμε στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού μεγάλωσε το πρώτο νεαρό γυπάκι, την «Σολ».

Πριν γίνει η μεταφορά του γύπα, η κα Παπάζογλου, ο κος Χελλικάρ και ο κος Ξηρουχάκης  βάλανε ειδικό δαχτυλίδι και ειδικές σημάνσεις στα φτερά του νεαρού γύπα για να γίνεται πιο εύκολη η οπτική του ταυτοποίηση όταν αφεθεί ελεύθερος. Οι σημάνσεις αυτές δεν πονάνε ούτε ενοχλούν το ζώο στην καθημερινότητα του και τοποθετούνται μόνο από ειδικούς.

 



Η σύλληψη του νεαρού Γύπα Λίμα από τον φροντιστή του Ζωολογικού Κήπου και τον λειτουργό του Ταμείου Θήρας



Το δεύτερο γυπάκι θα έχει κωδικό ταυτοποίησης CCW αλλά για τους ανθρώπους του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, όπως αναφέρει ο διευθυντής Δρ Λάμπρος Λάμπρου, θα είναι πάντα ο μικρός «Λίμα»!

 



Ο μικρός Λίμα έτοιμος για την μεταφορά του κοντά στο χωριό  Λιμνάτι στην επαρχία Λεμεσού


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ