Το γερμανικό κράτος επιδότησε σάιτ με σκληρό πορνό

Article featured image
Article featured image

Αξιωματούχοι του κρατιδίου της Βαυαρίας παραδέχθηκαν ότι κρατικά χρήματα που προορίζονταν για τη στήριξη εταιρειών κατέληξαν για την επιδότηση ιστότοπου «μόνο για ενήλικες» που καλούσε τους χρήστες να κατεβάζουν σκληρό πορνό.

Ο αριθμός της επιχορήγησης φέρεται να είναι πενταψήφιος. Η Ανέτε Καρλ, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε την οργή της για την αποκάλυψη. «Τα προγράμματα επιχορηγήσεων έχουν ως στόχο να προωθούν την επιχειρηματικότητα, όχι το πορνό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις βαυαρικές Αρχές, οι ιδιοκτήτες του είχαν απευθυνθεί σε μια ανεξάρτητη υπηρεσία, την Bayern Innovativ, στην οποία είχε ανατεθεί η διανομή της κρατικής βοήθειας. Η πρόταση που της υποβλήθηκε, για τη δημιουργία ενός ιστοτόπου που θα αγόραζε και τα πουλούσε ερασιτεχνικές ταινίες πορνό ήταν νόμιμη, με βάση τη γερμανική νομοθεσία, αρκεί οι χρήστες να ήταν άνω των 18 ετών.

Οι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι οι ιδιοκτήτες του ιστότοπου κέρδισαν την επιχορήγηση για τις νεοσύστατες εταιρείες τον Νοέμβριο του 2012. Η κυβέρνηση, διευκρίνισαν, δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη λειτουργία της Bayern Innovativ και τις αποφάσεις που λάμβανε όσον αφορά τους δικαιούχους των επιχορηγήσεων.

Η Bayern Innovativ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση από το Γερμανικό Πρακτορείο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ