11χρονος Έλληνας παρακολούθησε την προσεδάφιση του Rosetta

Article featured image
Article featured image

Ο Δημήτρης Γρύλλης, είναι μόνο 11 ετών και ήταν ένας από τους τυχερούς που παρακολούθησαν ζωντανά την Τετάρτη την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη στην ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος.

 

Ο  μαθητής εκπροσώπησε το δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής με την παρουσία του στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

Εκεί παρακολούθησε το όχημα Philae, το οποίο μετέφερε το διαστημικό σκάφος Rosetta σε μια προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko.

 



 

«Ο Δημήτρης είναι ενθουσιασμένος και παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα γίνονται», είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αγάπη Βαβουράκη, διευθύντρια του δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

«Είναι εμπειρία ζωής για τον Δημήτρη», πρόσθεσε.

Ο μικρός συνοδεύθηκε από τον καθηγητή Φυσικής Σπυρίδωνα Κόσκο και είναι ένα από τα πέντε παιδιά της ομάδας μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο με την ονομασία «Ξύπνα, Ροζέτα!» (Wake Up, Rosetta!). Ο 11χρονος επελέγη με κλήρωση μεταξύ των μικρών μαθητών Λ. Μόσχου, Ρ. Μουλαβασίλη, Τ. Παλαιολόγου, Κ. Παπαπολύζου.

«Είμαι ο μικρότερος εδώ στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Είναι μοναδική εμπειρία», είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο μαθητής, μόλις λίγη ώρα μετά την αποκόλληση της συσκευής από τη Rosetta

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ