Δυο σεισμοί 5,2 Ρίχτερ «δίπλα» σε Αθήνα και Χαλκίδα [Live χάρτης]

Article featured image
Article featured image

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 5,2 βαθμών, σημειώθηκαν στις 1:05 και στις 1:09 το πρωί μεταξύ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 5,2 βαθμών, σημειώθηκαν στις 1:05 και στις 1:09 το πρωί μεταξύ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.



Οι δυο σεισμοί έχουν το ίδιο επίκεντρο, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.



Τα διαδοχικά πλήγματα του Εγκέλαδου έγιναν αισθητά σε πολλές περιοχές της Αθήνας και σε όλη την Εύβοια.



Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, με δυο σεισμούς, 3,8 και 3,4 βαθμών, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, μεταξύ 1:13 και 1:18.



Ως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.



Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την σεισμική δραστηριότητα στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθώς και ζωντανά από τον παρακάτω χάρτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

















 


















ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Κάπως έτσι φαίνεται το Νότιο Σέλας από το διάστημα

Article featured image

Οι προορισμοί-έκπληξη που καταγράφουν τη μεγαλύτερη τουριστική άνοδο το 2026

Article featured image

Ένα χρυσό δαχτυλίδι ρίχνει φως στον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων από τους Ρωμαίους