Καβάφης για μη βλέποντες

Article featured image
Article featured image

Μια σημαντική εξέλιξη καθώς το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών (ΚΕΑΤ), προχώρησε στην έκδοση ανθολογίας των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη σε γραφή braille!

 

Πρόκειται για την πρώτη στο είδος της ανθολογία, ενώ σίγουρα αποτελεί αναφορά αλλά και την απαρχή για να προκύψουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η κίνηση αυτή έρχεται να αναπληρώσει σε ένα μικρό βαθμό την έλλειψη βιβλίων ποίησης για μη βλέποντες.

Τα αντίτυπα θα διατεθούν σε βλέποντες και μη βλέποντες από τη Στέγη και το ΚΕΑΤ, ενώ σίγουρα αποτελούν μια ευκαιρία για όσους δε γνωρίζουν την απτική αυτή γλώσσα να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Παράλληλα, το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση έφτιαξαν ένα επεξηγηματικό βίντεο το οποίο αποτυπώνει τη συνολική διαδικασία παραγωγής της ανθολογίας Καβάφη.

 



Αυτή είναι η λίστα των ποιημάτων τα οποία μεταγράφηκαν σε braille: Όσο μπορείς, Ιθάκη, Περιμένοντας τους βαρβάρους, Τείχη, Μέρες του 1903, Εις τα περίχωρα της Aντιοχείας, Μύρης· Αλεξάνδρεια του 340 μ. Χ., Απολείπειν ο θεός Αντώνιον, Η διορία του Νέρωνος, Η Σατραπεία, Η πόλις, Θερμοπύλες, Τρώες, Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης, Επέστρεφε, Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ