Με σορτσάκι, φανελάκι και γεμάτος τατουάζ

Article featured image
Article featured image

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε μπροστά στους βουλευτές και στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, με σορτσάκι, φανελάκι, γεμάτος ναζιστικά τατουάζ, ενώ ήταν ένας οχετός προκλητικών σχολίων εναντίον τους.

 

Οι βουλευτές είχαν επισκεφτεί τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εξετάσουν τον Ηλία Κασιδιάρη για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Ο διάλογος με τον Μαρκογιαννάκη

Μαρκογιαννάκης: Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;

Κασιδιάρης: Η κράτησή μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών.

Τελικά, δέχθηκε ερώτηση μόνο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση για το αν αποδέχεται την κατηγορία, την οποία αρνήθηκε.

«Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών», είπε στους βουλευτές.

Η Επιτροπή συνεδρίασε στον Κορυδαλλό και αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη βιντεοσκόπηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη με 7 ψήφους υπέρ και 1 κατά (αυτή του Κουκούτση).

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα, Καλλιόπη Νταγιάντα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν εκείνος που κατέγραψε την επίμαχη συνομιλία και ζητεί την άρση της ασυλίας του για να του ασκήσει δίωξη με βάση το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα, που διώκει την παράνομη καταγραφή σε βαθμό κακουργήματος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ