Πότε θα είναι επισκέψιμος για το κοινό ο τάφος της Αμφίπολης;

Article featured image
Article featured image

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει πως καθημερινά πλήθος κόσμου καταφθάνει στον λόφο Καστά προκειμένου να μπορέσει να δει από κοντά έστω και την είσοδο του περίφημου τάφου, αφού περισσότερο δεν μπορεί να προχωρήσει κανείς, εκτός και αν είναι μέλος της ανασκαφικής ομάδας των αρχαιολόγων.

 

Μάλιστα, το υπουργείο υποστηρίζει πως οι επισκέπτες θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή για να μπορέσουν να μπουν στον τύμβο και να δουν από κοντά τις Σφίγγες, τις Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό και τον ταφικό θάλαμο. Πάντως, πολιτικοί μηχανικοί έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνουν τις μελέτες για τη στερέωση του μνημείου, ώστε αυτό να πάψει να είναι σιδηρόφρακτο και να μπορεί να είναι επισκέψιμο με ασφάλεια για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Οπως αναφέρουν και τα «Νέα», ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί από την ολοένα και αυξανόμενη συρροή κοινού στην περιοχή των ανασκαφών είναι πως καφετέρια που βρίσκεται κοντά στον τύμβο σερβίρει πλέον ποικιλία ιταλικού καφέ, ενώ μέχρι πρότινος έφτιαχνε μόνο ελληνικό.

Οι αρχαιολόγοι δίνουν τη σκυτάλη στους συντηρητές

Την ίδια ώρα, στον τάφο της Αμφίπολης οι αρχαιολόγοι δίνουν τη σκυτάλη στους συντηρητές, καθώς το κρύο και οι βροχές του χειμώνα απειλούν τα ευρήματα, τα οποία θα πρέπει να προστατευθούν. Ετσι, στο εσωτερικό του τάφου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν τα γλυπτά, αλλά και το ψηφιδωτό.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ