Ελληνικό νησί πωλείται πιο φτηνά κι από διαμέρισμα

Article featured image
Article featured image

Το ελληνικό νησάκι με την ονομασία Πάμφιλος, έχει βγει στο σφυρί και την πώλησή του διαπραγματεύεται μεσιτικό γραφείο της Γερμανίας.

 

Την είδηση για την πώληση του μικρού νησιού, ανέσυρε η βρετανική εφημερίδα Dail Mail η οποία σημειώνει πως το 65 στρεμμάτων νησάκι πωλείται έναντι 800.000 ευρώ, αρκετά φθηνότερο, από ένα δυάρι διαμέρισμα στο Λονδίνο!

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την αγορά ως «χριστουγεννιάτικο δώρο για κάποιον που λατρεύει το φρέσκο ψάρι, το ελαιόλαδο και το αεράκι του Αιγαίου».

Είναι η πρώτη φορά που η «Μικρή Λέσβο», όπως φωνάζουν το νησάκι οι ντόπιοι διαφημίζεται διεθνώς.

Η πώλησή του πραγματοποιείται μέσω του μεσιτικού γραφείου Vladi Private Islands, με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας και γραφεία σε Νέα Ζηλανδία, Καναδά, αλλά και Κίνα. Τέτοιες ευκαιρίες έρχονται πολύ σπάνια, σχολιάζει το γραφείο. «Είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί. Τα νερά του είναι καθαρά και ήρεμα. Γλυκό νερό μπορεί να εξασφαλιστεί με τη δημιουργία εγκαταστάσεων συλλογής του βρόχινου νερού ή με σύστημα αφαλάτωσης», διευκρινίζει μιλώντας στην εφημερίδα η Σαμπίν Ρόλινγκερ, εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου.

Η νησίδα βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων, και προς το παρόν δεν κατοικείται. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην αγγελία, μπορεί να εξασφαλιστεί οικοδομική άδεια για τον αγοραστή που θα θελήσει να δημιουργήσει εκεί το εξοχικό των ονείρων του. Τονίζεται, δε, ότι «είναι η πρώτη φορά που ο τωρινός Ελληνας ιδιοκτήτης του βάζει το νησί για πώληση στη διεθνή αγορά».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ