Σκότωσε 10 Ταλιμπάν για να εκδικηθεί τον θάνατο του γιου της

Article featured image
Article featured image

Μία μητέρα από το Αφγανιστάν, η Rezagul, άρπαξε χειροβομβίδες και ένα όπλο για να βοηθήσει την αστυνομία να αποκρούσει μία επίθεση των Ταλιμπάν.

 

Η μάνα περιέγραψε πως θέλει να εκδικηθεί για το θάνατο του 27χρονου γιου της από τους Ταλιμπάν σε μία επίθεση στη Δυτική Φαράχ.


«Ήμουν τόσο εξοργισμένη που πήρα το όπλο και άρχισα να τους πυροβολώ, ρίχνοντας διαρκώς χειροβομβίδες. Έριχνα σε οποιονδήποτε ερχόταν προς το μέρος μας. Πρέπει να σκότωσα τουλάχιστον 10 Ταλιμπάν»


Η Rezagul αναφέρει ότι η οικογένεια και το σπίτι της καταστράφηκαν στις μάχες. «Έχουμε χάσει τα πάντα: τα χρήματά μας, τα πιάτα, τα παράθυρα, τα πάντα κάηκαν. Όλα ισοπεδώθηκαν»

«Αλλά εμείς υπερασπιστήκαμε το φυλάκιο».

Η οικογένεια ζει τώρα σε μία καλύβα από λάσπη και τούβλα που τους παρέχεται από τις αρχές.

«Βοηθούσα τους αστυνομικούς να βάλουν σφαίρες στα καλάσνικόφ τους», λέει η Φατιμά, η νύφη της Rezagul «Και εγώ πετούσα χειροβομβίδες. Τραυματίστηκα και στο πόδι μου. Ο σύζυγός μου μαρτύρησε εκείνη τη μέρα».

Το μικρότερο παιδί της Rezagul, ο 15χρονος Σαρντάρ Μοχάμαντ, ο οποίος βοήθησε τις γυναίκες που κουβαλούσαν σφαίρες και χειροβομβίδες, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Εμείς ποτέ δεν θα αφήσουμε τους Ταλιμπάν να νικήσουν».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ