Κομμένα τα social media για τους τζιχαντιστές

Article featured image
Article featured image

Το Ισλαμικό κράτος ξεκίνησε μια ιδιότυπη απαγόρευση προς τους πολεμιστές του μετά τα καίρια χτυπήματα που έφεραν οι δυτικές δυνάμεις σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

 

 Οι τζιχαντιστές αντάρτες ανέβαζαν στο Twitter και στο Youtube φωτογραφίες και βίντεο από τις μάχες.

Με αυτόν το τρόπο δίνουν, όμως, πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης τους και για την τοποθεσία που βρίσκονται.

Οι δυτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λογισμικό Panoramio, που βασισμένο στα δεδομένα του Google Maps, αναλύει τις φωτογραφίες και ταυτίζει την φωτογραφία με την τοποθέσια στην οποία λήφθηκε. Χάρη σε αυτό το λογισμικό οι Αμερικανοί κατάφεραν να εντοπίσουν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Μοσούλη και να το βομβαρδίσουν.

Οι αρχηγοί του Ισλαμικού Χαλιφάτου εξέδωσαν μια λίστα με οδηγίες για το τι δεν πρέπει να αναρτούν οι τρομοκράτες. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η ανακοίνωση των θανάτων των μελών του χαλιφάτου πριν από το επίσημο ανακοινωθέν, η δημοσίευση της τοποθεσίας που βρίσκονται  και οι φωτογραφίες μελών της φανατικής οργάνωσης και ιδιαίτερα των μαχητών που προέρχονται από δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συριακού Οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει παραδειγματικά 20 άτομα για κατασκοπεία λόγω τον πολλών αναρτήσεων που έκαναν στο διαδίκτυο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ