Το μέλλον των online αγορών [οι διαδραστικές μπουτίκ του eBay]

Article featured image
Article featured image

Πόσες φορές κάναμε online αγορές ρούχων και καταλήξαμε να τραβούμε τα μαλλιά μας; Είτε δεν μας ταίριαζε το size είτε -ακόμα χειρότερα- δεν μας κολάκευε καθόλου το χρώμα, το σχέδιο ή η εφαρμογή ενός ρούχου πάνω μας.

Κάτι μας λέει πως όλο αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον αφού το ebay παρουσιάζει δοκιμαστικά -με στόχο ίσως να το υιοθετήσει στο άμεσο μέλλον- τις μπουτίκ με τους γιγάντιους διαδραστικούς καθρέφτες που «ζωντανεύουν» και τα δοκιμαστήρια με τα touchscreens.

 

Συγκεκριμένα, το νέο εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε το -μέχρι πρότινος αποκλειστικά online- κατάστημα γυναικείων ρούχων Rebecca Minkoff, το οποίο απέκτησε δύο φυσικά, off-line καταστήματα στο Σαν Φραντσίσκο και τη Νέα Υόρκη, έρχεται να μας δώσει μια γεύση από το μέλλον.

Τα νέα καταστήματα, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το eBay, που φιλοξενούσε τα online shop της φίρμας, αποτελούνται από μεγάλους διαδραστικούς καθρέφτες οι οποίοι εκτός από επιδείξεις μόδας των τελευταίων δημιουργιών οίκων μόδας, σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τα ρούχα που θέλετε να δοκιμάσετε και σας ειδοποιούν με SMS, όταν τα ρούχα φτάσουν στο δοκιμαστήριο. Εκεί, οι καθρέφτες «ζωντανεύουν» και φωτίζονται μόλις εντοπίσουν κίνηση μπροστά τους, και σκανάρουν τα ρούχα που φοράτε στο δοκιμαστήριο και σας προτείνουν ταιριαστά συνοδευτικά αξεσουάρ όπως τσάντες.

Τα φουτουριστικά καταστήματα, της Rebecca Minkoff, αναφέρει το WIRED, αποτελούν ένα πείραμα του eBay να εισέλθει δυναμικά στο χώρο της λιανικής μέσω φυσικής παρουσίας, δημιουργώντας μια «υβριδική» εμπειρία αγορών που συνδυάζει στοιχεία του online με το offline shopping.

Παρακολουθήστε πως λειτουργεί το νέο κατάστημα που ανέπτυξε το eBay με τη φίρμα, στο παρακάτω βίντεο:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ