Με μια βαλίτσα στο χέρι ο Αλκίνοος [και μια προσωπική ήττα]

Article featured image
Article featured image

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσίασε χθες Δευτέρα στο στούντιο Sierra τα νέα του τραγούδια που, όπως είπε ο ίδιος, εμπεριέχουν αυτά που θα ήθελε να πάρει μαζί του φεύγοντας από αυτή τη χώρα... κάτι που παραλίγο να γίνει πραγματικότητα. Γι’ αυτό άλλωστε αφιερώνει το δίσκο «σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν».

 

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει η «Μικρή Βαλίτσα» είναι πως πρόκειται για έναν πολύ καλό δίσκο. Μακριά από ευκολίες και άγχος ραδιοφωνικών μεταδόσεων. Περιέχει 13 τραγούδια στα οποία υπογράφει τη μουσική και τους στίχους («Ο Χατζιδακιάς» είναι σε στίχους Νίκου Γκάτσου, γραμμένο για το Μάνο Χατζιδάκι και το «Η μάνα μου το Πάσχα» είναι σε στίχους του πατέρα του Άντυ Ιωαννίδη, ενώ πρόκειται για το πρώτο τραγούδι που έγραψε όταν ήρθε στην Ελλάδα το ‘89) ενώ στο δίσκο συμμετέχουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Ο δίσκος περιέχει επίσης και τέσσερα λαϊκά τραγούδια. Αυτό δικαιολογεί τη συμμετοχή του Μανώλη Πάππου στο μπουζούκι και του Δημήτρη Μυστακίδη στη λαϊκή κιθάρα, ενώ κατά τ’ άλλα, όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν στο δίσκο είναι ένας κι ένας... Παπαστάμου, Σιώτας, Μιχαηλίδης, Καλούδης, Τσεκούρας, Λαμπράκης, Λεμονίδης κ.ά.

Στην παρουσίαση, ο Αλκίνοος μίλησε και για την συγκατάθεσή του τελικά στο να δοθούν 3 παλιοί του δίσκοι με την Real News. «Δεν συμφωνώ με αυτό. Είμαι αντίθετος με τα premium, αλλά ήταν ένα αναγκαίο κακό για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ο νέος μου δίσκος γιατί έτσι κι αλλιώς η εμπορική εκμετάλλευση των δίσκων δεν ανήκει σε μένα» και συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν μία προσωπική ήττα για μένα αυτό». Η αλήθεια είναι ότι τελευταία δεν υπάρχουν και πολλοί καλλιτέχνες να κάνουν την αυτοκριτική τους γενικά. Και αυτό είναι κάτι που τον κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Κατά τ’ άλλα, φαίνεται πως, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μια νέα κυκλοφορία του Αλκίνοου Ιωαννίδη δεν είναι και καμιά σημαντική είδηση με την οποία θα έπρεπε να ασχοληθούν. Ήταν όλοι απόντες. Ούτε μία κάμερα…

 






ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ