Ο Κωνσταντίνος Καλησπέρας εκθέτει και παρουσιάζει

Article featured image
Article featured image

Το Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη παρουσιάζει την έκθεση καθώς και την έκδοση με τίτλο «Constantinos Kalisperas WORKS». Τα εγκαίνια της έκθεσης, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση της έκδοσης από τον Δρ Γιάννη Τουμάζη, θα γίνουν την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 20:00.

Οι αρχιτεκτονικές αναζητήσεις του αρχιτέκτονα-δημιουργού Κωνσταντίνου Καλησπέρα εμπεριέχουν τη συνεχή αναζήτηση της ελευθερίας και του σχεδιασμού κόντρα στη βαρύτητα και ενάντια στο υφιστάμενο σύστημα κοινωνικής δομής και ιεραρχίας.

Περαιτέρω, θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο σχεδιασμός του Καλησπέρα, είτε στην αρχιτεκτονική είτε στο ντιζάιν, εμπεριέχει τη θεμελιώδη αρχή του coincidentia oppositorum, την αναζήτηση δηλαδή της ενότητας μέσω της συνύπαρξης των αντιθέτων.

Η εύθραυστη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής τελειότητας και της ανθρώπινης φύσης δημιουργεί αυτά τα ιδιόμορφα υβρίδια που ακροβατούν μεταξύ γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, μεταξύ φόρμας και έννοιας, μεταξύ του ερωτικού και του ορθολογιστικού, μεταξύ του εικαστικού και του κοινωνικοπολιτικού, μεταξύ της ύλης και του άυλου. Πρόκειται στην ουσία για μικρές τρισδιάστατες ουτοπίες, για μακέτες των κόσμων που θα έρθουν, σε αντικατάσταση των κόσμων που φεύγουν...

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στο Χαρουπόμυλο στη Λεμεσό, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 & 14.00-20.00. Πληρ. 25342123.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ