Ένα θρίλερ στη σκηνή του Ανεμώνα

Article featured image
Article featured image

To θρίλερ «Misery» του Stephen King, ενός από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ & τρόμου, ανεβάζει το Θέατρο Ανεμώνα

Στην ιστορία του έργου, ο Πολ Σέλτον είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας Άρλεκιν μυθιστορημάτων που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της καριέρας του. Ηρωίδα σε όλα τα μυθιστορήματά του είναι η Μίζερη, η οποία στο πιο πρόσφατό του έργο πεθαίνει.

Ο Πολ Σέλτον θέλει να γράψει κάτι διαφορετικό, πιο ρεαλιστικό και να ξεφύγει για πάντα από τη συγγραφική του μανιέρα. Έχοντας μόλις τελειώσει το νέο του μυθιστόρημα πίνει σαμπάνια και κατευθύνεται προς την ατζέντισσά του για να παραδώσει το νέο χειρόγραφο. Στη διαδρομή όμως το αυτοκίνητό του ανατρέπεται και παγιδεύεται στα χιόνια.

Μετά από δύο βδομάδες θα ξυπνήσει σ’ ένα απομονωμένο αγροτόσπιτο, καθηλωμένος στο κρεβάτι με τα πόδια δεμένα και θα αντικρύσει τη “νοσοκόμα” Άννυ Γουιλκς να τον φροντίζει και να του εξομολογείται πως είναι η Νο. 1 θαυμάστριά του σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Η Άννη είναι πράγματι μια φανατική του θαυμάστρια και όντως διαταραγμένη προσωπικότητα, ζει και είναι ευτυχισμένη διαβάζοντας τα βιβλία του Σέλτον με ηρωίδα την αγαπημένη της Μίζερη.

Έχει δώσει το όνομα Misery και στην αγαπημένη της γουρουνίτσα! Δεν μπορεί να δεχτεί πως η λατρεμένη της ηρωίδα Misery έχει πεθάνει και πως δεν θα υπάρξει άλλο βιβλίο με ηρωίδα τη Misery. Γι΄ αυτό θα εξαναγκάσει τον ανήμπορο Paul να την επαναφέρει στη ζωή και να γράψει ένα ακόμα βιβλίο γι’ αυτήν.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά της Ξένιας Μιχαήλ. Την παράσταση υπογράφει ο Λοΐζος Μαρκίδης που έχει κάνει τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τη μουσική επιμέλεια. Στους ρόλους θα δούμε τη Γιάννα Λευκάτη και τον Μαρίνο Ξενοφώντο.

Ο συγγραφέας & το «Misery»:

Ο Stephen King είναι ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου. Έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερα από 40 μυθιστορήματα και 200 διηγήματα, αναγνωρίζεται ως σημαντικός τεχνίτης του τρόμου και της φαντασίας αλλά και ένας από τους μείζονες συγγραφείς του 20ού αιώνα. Έχει επανειλημμένα αποσπάσει το διεθνές βραβείο φαντασίας, τα βραβεία Bram Stoker, O. Henry, Nesula και πολλά άλλα, ενώ τιμήθηκε από την Ένωση Συγγραφέων τρόμου για το συνολικό του έργο.

Το 2003 τιμήθηκε με το μετάλλιο διακεκριμένης συνεισφοράς για το Εθνικό Ίδρυμα βιβλίου των Η.Π.Α. Το κλειστοφοβικό και βίαιο του μυθιστόρημα "Misery" κυκλοφόρησε το 1987. Τρία χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Rob Rainer με πρωταγωνιστές τους James Caan και Kathy Bates με την δεύτερη να αποσπά το Oscar Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της. Ο Simone Moore υπό την επίβλεψη του King το διασκεύασε για το θέατρο και η συγκεκριμένη διασκευή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε Αγγλία, Αμερική και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ανεμώνα στα Λατσιά, στις 20.30. Παραστάσεις θα ανεβαίνουν κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 20.30. Για πληρ. 70007721.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ