Οι Irish Times αποθεώνουν το ελληνικό λευκό κρασί

Άρθρο της ιρλανδικής εφημερίδας «Irish Times» είναι αφιερωμένο στα ελληνικά λευκά κρασιά και τα αποθεώνει.

 

Η χώρα  διαθέτει 300 ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να δώσουν εξαιρετικά κρασιά, σύμφωνα με τα όσα έχει γράψει ο συντάκτης του άρθρου μετά από έρευνά του στην Ελλάδα.

«Έτσι και αλλιώς η Ελλάδα είναι γνωστή παραγωγός κρασιών και έχει καταλάβει τη Μεσόγειο, αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να καταφέρει πολλά».

Ανάμεσα σε αυτές τις σπάνιες ποικιλίες σταφυλιών που διαθέτει η Ελλάδα, υπάρχουν και κάποιες που αντέχουν στο ζεστό κλίμα, είτε γιατί καλλιεργούνται σε ψυχρότερα ορεινά μέρη, είτε στο βόρειο κομμάτι της χώρας.

Στο άρθρο σημειώνει επίσης πως τα τρία λευκά κρασιά της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή θεωρούνται υψηλής ποιότητας, είναι το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγκούσια.

Ωστόσο, σημειώνει πως οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τα ξένα σταφύλια, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θέλει κρασιά που είναι φτιαγμένα από ελληνικά σταφύλια. Ξεχάστε λοιπόν τη ρετσίνα και τα φτηνά κρασιά που ενδεχόμενα αγοράσατε στις πρόσφατες διακοπές σας στην Ελλάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια η ελληνική βιομηχανία κρασιού έχει αλλάξει και έχει αποκτήσει αναγνώριση με νέες εταιρείες να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τα δεδομένα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ