«Skylight» στο Θέατρο Ριάλτο [από το West End]

Article featured image
Article featured image

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 20.30, μην χάσετε το θεατρικό έργο «Skylight» που θα προβληθεί στο Θέατρο Ριάλτο, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαίοι ηθοποιοί Bill Nighy και Carey Mulligan πρωταγωνιστούν στο  έργο του David Hare, σε μια  παραγωγή του West End η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του National Theatre Live της Αγγλίας, σε σκηνοθεσία Stephen Daldry.

 

Πλειάδα διακρίσεων και βραβείων συνοδεύει τη φήμη αυτής της εξαίρετης παραγωγής που πρωτοπαρουσιάστηκε στα 1995 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και τιμήθηκε με το βραβείο Ολίβιε (καλύτερο νέο έργο της χρονιάς), για να ταξιδέψει αργότερα από τo Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και το Μπρόντγουεϋ.

Ένα παγωμένο βράδυ, η  Kyra Hollis  δέχεται στο διαμέρισμά της μιαν αναπάντεχη επίσκεψη από τον παλιό της αγαπημένο Tom Sergeant, έναν χαρισματικό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Ο Tom,  ο οποίος έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και βασανίζεται από τύψεις για το θάνατό της, αναζητά την παρηγοριά στην αγκαλιά της πρώην ερωμένης και συνεργάτιδας του, Kyra, η οποία εργάζεται πλέον ως δασκάλα σε ένα σχολείο με προβληματικούς μαθητές, στο East End του Λονδίνου.

Καθώς το απόγευμα κυλά, οι δυο τους προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το παλιό τους πάθος, αλλά το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους μοιάζει αγεφύρωτο: η Kyra είναι μια γυναίκα κοινωνικά και πολιτικά συνειδητοποιημένη, ενώ ο Tom παραμένει πάντοτε ένας κυνικός, ευκατάστατος και υπερόπτης επιχειρηματίας. Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που καταφέρνουν τελικά είναι να εγκλωβιστούν σε μια επικίνδυνη πάλη αλληλοσυγκρουόμενων ιδεολογιών και αμοιβαίων επιθυμιών.

 

Πληροφορίες: 77777745

Είσοδος: €10 & €7

E-ticket: www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ