Και το Facebook στη μάχη κατά του Έμπολα [βίντεο του Ζούκερμπεργκ]

Article featured image
Article featured image

Ένα κουμπί που θα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε δωρεές στην έρευνα για την καταπολέμηση του Έμπολα, θα προστεθεί σύντομα στο Facebook.

 

Χθες Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε με ανάρτηση στο προφίλ του τη δωρεά 25 εκ. δολαρίων στο Ίδρυμα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Έμπολα.

 





Στη μάχη κατά του Έμπολα εντάχθηκε και το facebook, ακολουθώντας το παράδειγμα του δημιουργού του.

Έλαβε συγκεκριμένα τρεις πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ενταχθούν άμεσα στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου του, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες που σερφάρουν, συμμετέχοντας κι αυτοί με τον τρόπο τους στην καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού.



Μέσα στις επόμενες μέρες:

1. Θα προστεθεί στο χρονολόγιο όλων ένα κουμπί με την ένδειξη «Donate», δηλαδή δώρισε, παρακινώντας τους χρήστες του facebook, που ξεπερνάνε τα 1,35 δις να βοηθήσουν προσφέροντας όποιο ποσό επιθυμούν οι ίδιοι στο ίδρυμα «Save the Children» και το Διεθνή Οργανισμό «International Medical Corps» στη Δυτική Αφρική στον αγώνα του Ερυθρού Σταυρού.

2. Μεταξύ των αναρτήσεων, θα παρεμβάλλονται, με τη βοήθεια της Unisef, μηνύματα που θα ενημερώνουν τους χρήστες για τα συμπτώματα του ιού, τον τρόπο αναγνώρισής του αλλά και για το που μπορούν να απευθυνθούν για την ιατρική περίθαλψη τους.

3. Θα παραχωρηθεί μέρος της υποδομής του facebook σε συνδυασμό με 100 τερματικούς σταθμούς για την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας των κατοίκων με ιατρικές μονάδες στην Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε και την διευκόλυνση για την άμεση περίθαλψη των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ