Σεΐχης προσφέρει 1 εκ. για το σαράβαλο του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο

Article featured image
Article featured image

Σεΐχης προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει τον παλιό σκαραβαίο του «πιο φτωχού προέδρου του κόσμου», του Προέδρου της Ουρουγουάης.

Ο Χοσέ Μουχίκα που κινείται με αυτό τον Σκαραβαίο της Volkswagen του 1987 επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του σεΐχη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Είπε μάλιστα ότι το σκέφτεται να τον πουλήσει για να διαθέσει τα χρήματα για το πρόγραμμα στέγης για τους φτωχούς που έχει αναπτύξει στη χώρα του. Μάλιστα σημείωσε ότι ευχαρίστως θα πουλούσε τον Σκαραβαίο γιατί δεν είναι και τόσο «δεμένος με τα αυτοκίνητα» και το ότι δεν το έχει πουλήσει ως τώρα είναι γιατί θέλει να μεταφέρει το σκύλο του που έχει τρία πόδια.

Ο Μουχίκα εκτός από τον παλιό Σκαραβαίο με τον οποίο κινείται μένει και σε ένα ετοιμόρροπο αγρόκτημα που είναι στο όνομα της γυναίκας του, αφού αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το πολυτελές προεδρικό μέγαρο και το προσωπικό του. Εκεί καλλιεργεί χρυσάνθεμα τα οποία πουλάει.

Σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ο Μουχίκα που είναι 79 ετών, κέρδισε τις εντυπώσεις καλώντας τους ανθρώπους να ξεφύγουν από την εξουσία των χρηματιστικών συστημάτων και να επιστρέψουν στην απλότητα, την αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη. To 90% της μηνιαίας αποζημίωσης του ύψους 12 χιλιάδων δολαρίων το μοιράζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ