Η πιο συγκινητική φωτογραφία ενάντια στο ρατσισμό

Article featured image
Article featured image

Ο Johnny Nguyen τραβάει μια φωτογραφία μες στον πανικό των επεισοδίων στο Φέργκιουσον και με το που την ανεβάζει αυτή γίνεται viral στο διαδίκτυο.

Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τα όσα έγιναν στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, ο φακός του Nguyen αποθανατίζει μία συγκινητική στιγμή. Ένα έγχρωμο αγοράκι, με δάκρυα στα μάτια, πέφτει στην αγκαλιά ενός λευκού αστυνομικού. Ο 12χρονος Νταβόντε Χαρτ, βρισκόταν εκεί με τους γονείς του για να διαμαρτυρηθεί για την μη δίωξη του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον για το φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν. Ξαφνικά ο μικρός απομακρύνθηκε απ’ τους διαδηλωτές και κρατώντας στα χέρια ένα πλακάτ της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Free Hugs» [που χαρίζει δωρεάν χαμόγελα και αγκαλιές σ’ όλο τον κόσμο] ανταποκρίνεται στο νεύμα του αστυνομικού Μπρετ Μπάρνουμ.

Ο μικρός ξεσπάει σε κλάματα κι η φωτογραφία δεν αργεί να γίνει σύμβολο κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Η μητέρα του λίγες μέρες αργότερα γράφει στον λογαριασμό της στο Facebook πως προφανώς ο μικρός έβγαλε όλα αυτά που σιωπηλά κουβαλούσε μέσα του για μέρες. Ο Νταβόντε είναι ένα απ’ τα έξι παιδιά που έχουν υιοθετήσει οι Τζένιφερ και Σάρα Χαρτ. Η Τζένιφερ είναι λευκή. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ