Ο Κωστής Μαραβέγιας εξηγεί τι εννοούσε με το post του

Article featured image
Article featured image

Μερικές διευκρινίσεις, αν και ουσιωδώς ευκόλως εννοούμενες, για το κείμενο που ανάρτησα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο προφίλ μου.

Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση η ανάρτηση αυτή να γίνει από μερίδα συμπολιτών έρμαιο παρερμηνείας κατά το δοκούν, μέσα από έναν οχετό βωμολοχίας και ακραίας λασπολογίας.

Η διάθεσή μου ήταν ενωτική και όχι διχαστική. Θέλησα να δώσω μιαν άλλη νότα πέραν από πολεμικές αλλά τελικά έγινα στόχος απειλών και ύβρεων.

Διαβάζοντας την ανάρτηση λοιπόν, έγραψα : «Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους».

Προφανώς δηλώνω καθαρά υπέρ ΚΑΙ του αιτήματος του Ρωμανού για δικαίωμα σε σπουδές και μόρφωση.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ όσο αργεί να ικανοποιηθεί το αίτημα τόσο απειλείται η υγεία του αλλά κι άλλο τόσο ρισκάρει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από μια αδικαιολόγητη απώλεια ανθρώπινης ζωής.  Με σόκαρε ο τρόπος που κάποιοι το αγνόησαν και το προσπέρασαν σαν να είπα «καλά να πάθει ο Ρωμανός». Μα τόσο τυφλό μίσος;

Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το δογματικό μανιφέστο που υπογράφει στις επιστολές του.

Εξηγούμαι: Δεν συμμερίζομαι απόψεις περί κατάλυσης του συστήματος με φωτιές και με καλάσνικοφ.

Δεν ασπάζομαι την έκφραση και αποτύπωση της αγανάκτησης μέσω βίαιων δράσεων.

Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα απεναντίας δυστυχώς εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους αντιμάχονται.

Πιστεύω στη μετατροπή της οργής σε δημιουργική αισιοδοξία. Πιστεύω στο συλλογικό πάθος των διαδηλώσεων με ειρηνικά μέσα. Ναι, επίσης, πιστεύω στην ομορφιά. Στην ομορφιά του ανθρώπου, του πνεύματος, του λόγου, της μουσικής, της τέχνης ως ύστατο καταφύγιο, του δώρου της ζωής.

Όσον αφορά το «μισθό» μου από τη ΝΕΡΙΤ που επικαλέστηκαν αρκετοί, να πληροφορήσω για ακόμη μια φορά, πως ανέλαβα μουσική εκπομπή για 12 πενηντάλεπτα επεισόδια που παίζονται ακόμη σε επαναλήψεις, μέσω της πρότασης της εταιρείας B&G Productions. Ο κύκλος των εκπομπών ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, χωρίς να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την παραπάνω εταιρεία, για λογαριασμό οποιουδήποτε καναλιού. Δεν είμαι λοιπόν έμμισθος μόνιμος υπάλληλος της ΝΕΡΙΤ αλλά ούτε κανενός άλλου δημόσιου φορέα.

Τέλος,  το υστερόγραφο για το παγκάκι είχε προφανώς συμβολικό χαρακτήρα και λυπάμαι με την εμπάθεια που ενέπλεξαν κάποιοι το συμβολικά “καθαρό” παγκάκι από μολότοφ και δακρυγόνα, με τους Σύρους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος αλλά και τους άστεγους και μετανάστες στην Κυψέλη. Η στάση και η δράση μου για το αντιρατσιστικό κίνημα είναι γνωστή εδώ και χρόνια και ειλικρινά με πίκρανε όσο οτιδήποτε άλλο η άστοχη αναφορά ορισμένων σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα για μένα.πηγή φωτογραφίας: popaganda.gr


Πηγή: efsyn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ