Βιβλιομουρμούρα #4: Το καταφύγιο της αγάπης, Nicholas Sparks

Article featured image
Article featured image

Λατρεύω Sparks. Και ποιος δεν τον λατρεύει μετά το μπεστ σέλερ των New York Times «NOTEBOOK»Αριστοτέχνης των love stories, η αγάπη στα βιβλία του παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο.



Γράφει η Μαρία Πιριπίτση



Και επειδή ήδη μπήκαμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, στο πνεύμα της αγάπης δηλαδή, σας συστήνω το συγκεκριμένο βιβλίο ανεπιφύλακτα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ένα βιβλίο με ωραίο happy end, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Άλλωστε τα συστατικά πετυχημένης συνταγής για να απολαύσετε αυτό το ανάγνωσμα δεν είναι άλλα από καναπές, τζάκι και κρασάκι. Και το ταξίδι αρχίζει...

Για να αγαπήσεις ξανά πρέπει να εμπιστευτείς ξανά. Πόσο εύκολο είναι άραγε αυτό; Πόσοι από εμάς μετά από μια σχέση που αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς, που νομίζαμε πως βρήκαμε τον πρίγκιπα του παραμυθιού αλλά τελικά πιο πολύ σε βάτραχος εξελίχθηκε, είμαστε έτοιμοι να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να προχωρήσουμε;

Αυτό συμβαίνει και με την πρωταγωνίστρια μας. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το παρελθόν της φτάνει όσο πιο μακριά γίνεται, αρχίζοντας μια καινούρια ζωή Δεν υπολογίζει όμως τον φτερωτό Θεό που χτυπά σαν κεραυνός εκεί που δεν το περιμένεις. Ο έρωτας λοιπόν, το νόημα της ζωής μας και όλα ανατρέπονται ξανά.

Χωρίς αυτόν δεν υπάρχουμε. Όσο κι αν μας πονάει πολλές φορές είναι απαραίτητος, για να καταλάβουμε πως ζούμε, γιατί χωρίς αυτό το αίσθημα νιώθουμε κενοί, άδειοι.

Έτσι για ακόμα μια φορά έρχεται αντιμέτωπη με τις φοβίες της και τα σκοτεινά της μυστικά, που πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη.

Μόνο όμως όταν έρθει η ώρα του διλήμματος για ρίσκο, ώστε να μπορέσει να κερδίσει περισσότερα, θα συνειδητοποιήσει ότι στη δύσκολη ώρα το ασφαλέστερο καταφύγιο είναι αυτό της αγάπης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ