Η διαφορά τέχνης και... πορνογραφίας [μέσω μιας φωτογραφικής έκθεσης]

Article featured image
Article featured image

Η Καναδή καλλιτέχνις Σάρα Αν Τζόνσον, παρουσιάζει κάποιες τις πιο προσωπικές στιγμές στην ερωτική ζωή, φωτογραφίζοντας ζευγάρια κατά τη διάρκεια της «πράξης»!

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη σειρά φωτογραφιών να ξεχωρίζει και τη διαφοροποιεί από την πορνογραφία, είναι ότι όλες τους είναι διακοσμημένες με... οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς (από γκλίτερ μέχρι μελάνι και «φατσούλες»), προκειμένου να κρυφτεί η ταυτότητα των πρωταγωνιστών τους.



Η ευφάνταστη και ιδιαίτερη δουλειά της Τζόνσον έχει τον τίτλο «Το θαύμα της λαγνείας» και περιλαμβάνει σκηνές ερωτικές, από τρυφερά φιλιά μέχρι ερωτικά συμπλέγματα, σε διάφορες πόζες, που θέλουν να αναδείξουν τις πολλές και διαφορετικές πλευρές της σεξουαλικής απόλαυσης ενός ζευγαριού.

Η Τζόνσον, όπως αναφέρει η Huffington Post, πρώτα φωτογράφισε ζευγάρια κυρίως φίλων της κι ύστερα «κατέστρεψε» κατά μία έννοια τις φωτογραφίες «καίγοντας» ή «τρυπώντας» πρόσωπα και κορμιά και δημιουργώντας πρωτότυπα κολάζ. Με αυτό τον τρόπο οι φωτογραφίες, στις οποίες είναι διάχυτη η αίσθηση του σεξ, ισορροπούν στο όριο μεταξύ της ιδιωτικής φύσης της ερωτικής πράξης και της δημοσιότητας της τέχνης που εκτίθεται στο κοινό.

Η Τζόνσον μίλησε για την εμπειρία της όταν φωτογράφιζε τα ζευγάρια στο περιοδικό Art in America. «Σε κάθε ζευγάρι η εμπειρία ήταν εντελώς διαφορετική. Άλλοι ήθελαν να κάτσω πίσω και να παρακολουθώ την ώρα που αυτοί έκαναν σεξ. Άλλοι ήταν πολύ νευρικοί, ντρέπονταν και ένιωθαν αμήχανα γιατί δεν είχαν ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο».

«Το θαύμα της λαγνείας» εκτίθεται αυτό το μήνα στη γκαλερί του Στίβεν Μπέλγκερ (Stephen Bulger Gallery) στο Τορόντο.

 


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ