Χριστούγεννα στην πόλη [οι εκδηλώσεις των Δήμων]

Article featured image
Article featured image

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών εξ ου και οι εορταστικές εκδηλώσεις όλων ανεξαιρέτως των πόλεων του νησιού βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

 

Χριστουγεννιάτικα δέντρα παντού, στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες και εκπλήξεις, προτείνουν οι μεγάλοι Δήμοι μας για τους κατοίκους τους.

Η CITY αφού μίλησε με τους μεγάλους Δήμους του νησιού, κάνει μια σούμα και παρουσιάζει τις πιο σημαντικές εξ αυτών, έτσι για να αποκτήσετε ευκολότερα εορταστικό mood.

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Η πρωτεύουσα φορά τα γιορτινά της και φέτος. Η Λεωφόρος Μακαρίου μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, εορταστικό Λούνα Παρκ, πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πολλές άλλες εκπλήξεις. Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της γνωστής και ως Λεωφόρος Χριστουγέννων, πατήστε ΕΔΩ.

Στην Τάφρο Κωνστάνζα, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της (θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου) η «Παραμυθούπολη», με παγοδρόμιο, Καρουσέλ, παιγνίδια και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα τις Παραμυθούπωλης ΕΔΩ.

 





ΛΕΜΕΣΟΣ

Η Λεμεσός διοργανώνει το Christmas Mystery στη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανασίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ, με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Άννα Βίσση, Ελένη Φουρέιρα, Stan κ.α.  Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

 



Επιπλέον, ο πολυχώρος Galactica στη Λεμεσό μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Χριστουγενιάτικο Χωριό το οποίο θα λειτουργεί μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικό εργαστήρι, εορταστικά τραγουδάκια και άλλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Χωρίο είναι ελεύθερη για όλους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

 





ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Η Αγία Νάπα περιμένει στην ουσία όλους τους κατοίκους να παρευρεθούν στην εκδήλωση υποδοχής του νέου έτους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, από 21.00 μέχρι πρωί. Η βραδιά θα είναι γεμάτη κέφι, μουσική από DJ , τραγούδια, Χορούς και έναν Άη Βασίλη να περιμένει τους μικρούς μας φίλους. Στο Αγροτόσπιτο θα ψήνονται παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν όπως και το κρασί. Με την υποδοχή του νέου έτους θα κοπεί και θα μοιραστεί η παραδοσιακή Βασιλόπιττα, ενώ θα προσφερθεί και παραδοσιακή σούπα.

 





ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Στο πνεύμα των χριστουγεννιάτικων ημερών είναι και η Αραδίππου με πολλές γιορτινές εκδηλώσεις! Φωταγώγηση δέντρου, προβολή παιδικής ταινίας, τρενάκι του Άη Βασίλη και  πολλές άλλες εκπλήξεις προτείνει ο Δήμος για τους μικρούς μας φίλους. Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε ΕΔΩ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη  30 Δεκεμβρίου, με την επίσκεψη του ΄Αη Βασίλη με την άμαξα. Για να δείτε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

 





ΠΑΦΟΣ

Παρά τα όσα εκτιλύσσονται στην πόλη, αναβαθμισμένη θα είναι και φέτος η συμβολή του Δήμου Πάφου στην τόνωση της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας μέσω διάφορων καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στις 20 Δεκεμβρίου (ώρα 12.00) μπορείτε να απολαυσετέ τις εορταστικές μελωδίες από την Αστυνομική Δύναμη στο Εμπορικό Κέντρο (οδός Πάφου Χρυσάνθου), στις 12 .00, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «Χριστουγεννιάτικη Κυριακή» στις  οδούς Μακαρίου και Πάφου Χρυσάνθου, από τις  12.00 μέχρι τις 16.00, με Φιλαρμονική, κουκλοθέατρο, ζωγραφική προσώπου και άλλες πολλές εκπλήξεις. Μπορείτε να δείτε περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου, πατώντας ΕΔΩ.

 





ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ο Δήμος Παραλιμνίου, διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Φωταγώγηση του δέντρου, χριστουγενιάτικα παζαράκια, παρέλαση με τον Αγιο Βασίλη και άλλες πολλές εκπλήξεις από τον Δήμο. Δείτε ολόκληρο το χριστουγενιάτικο πρόγραμμα ΕΔΩ.

 





ΛΑΡΝΑΚΑ

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Λάρνακας προγραμμάτισε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στις 20, 21, 27 και 28 Δεκεμβρίου, στο Larnaka Express, ένα χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα μεταφέρει εντελώς δωρεάν τους πολίτες στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, από τις 10.00 μέχρι τη 13.00 και από τις 16.00 ως τις 20.00. Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κίμωνος, από τις 10.00 μέχρι και τις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Όλα για τα παιδιά» από την εταιρεία Ανάκυκλος. Θα γίνεται συλλογή μεταχειρισμένων αλλά και καινούργιων παιχνιδιών και ρούχων για άπορες οικογένειες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ