Ο πόλεμος των χάκερς [διπλωματικό θρίλερ μεταξύ ΗΠΑ - Β. Κορέας]

Article featured image
Article featured image

Τρέχουν οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τις απειλές που δημοσίευσαν χάκερς για τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στα σινεμά στην πρεμιέρα της ταινίας «Interview».Η SONY Pictures ανακοίνωσε πως η πολύκροτη ταινία με πρωταγωνιστές τους James Franco και Seth Rogen αναβάλλεται επ' αόριστον υπό τον φόβο της τρομοκρατικών απειλών.  

Ταυτόχρονα, οι New York Times αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν συμπεράνει πως πίσω από την κολοσσιαία κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η εταιρεία, κρύβεται το καθεστώς της Βορείου Κορέας και ο ίδιος ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, στον Λευκό Οίκο επικρατεί προβληματισμός για το πώς πρέπει να γίνουν οι χειρισμοί, οι ανακοινώσεις, αλλά και το πώς θα πρέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαντήσει στην πρόκληση.

Το επιτελείο του Ομπάμα είναι διχασμένο σε εκείνους που θεωρούν πως η Αμερική πρέπει να αντιδράσει με σκληρό τρόπο και σε εκείνους που προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση στις ήδη ψυχροπολεμικές σχέσεις των δύο χωρών.  

Προσεχτικοί χειρισμοί απαιτούνται επίσης, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται οι NYT, σε ότι αφορά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου δεν επιθυμούν να αποκαλυφθεί ο τρόπος που οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να παραβιάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Βορείου Κορέας και να αποκαλύψουν την ανάμειξή της. 

Σύμφωνα με το CNN και το CBS News αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην μέρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ