«Το κουλτουριάρικο» (στο Γούρρι) που έγινε trend

Article featured image
Article featured image

Η λέξη κουλτουριάρικο έχει ξεφτίσει τελευταίως. Οποιοσδήποτε ήθελε να διαφοροποιηθεί δήθεν από το ρεύμα, από το mainstream, την κολλούσε σαν ταμπέλα δίπλα από το όνομα, μαγαζί, ιδέα, ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς και το έπαιζε «διαφορετικός».

Και ξαφνικά, η λέξη επανέρχεται στο προσκήνιο. Γίνεται και πάλι της μοδός. Χάρη σε μια ταβέρνα. Χάρη σε ένα χωριό.


Δεν κολλάμε τόσο στην ίδια τη λέξη, την ετυμολογία και την σημασία της, όσο σε αυτό που προσφέρει «Το κουλτουριάρικο» στο Γούρρι.


Όλο και περισσότερους ακούς να λένε ότι πήγαν σε μια σπουδαία ταβέρνα, 35-40 λεπτά από τη Λευκωσία. Σε μια ταβέρνα που παίζει ωραία φάση, που η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και που το φαγητό είναι super!

Μεζές 15 πιάτων (20 στο σύνολο μαζί με τα ορεκτικά) και τιμή στα €15. Highlights του μεζέ τα ζεστά της ώρας μακαρόνια του φούρνου, οι κοκκινιστοί καράολοι, τα κρασάτα, οι κεφτέδες, τα κουπέπια, η «πομιλοροτιανιά», ίσως και το μανιτάρι του δάσους αν είσαι τυχερός. Για σουβλάκι, σεφταλιές κλπ είναι περιττό να μιλήσουμε. Εννοείται πως είναι top quality!

Στο μενού, φυσικά, υπάρχουν και νηστίσιμα  όπως κεφτέδες, καθιστό καλαμάρι, πουργούρι, ακόμα και βαζάνι (μελιτζάνια) στα κάρβουνα και οφτές πατάτες.

Από κρασάκι θα βρεις εμφιαλωμένα όπως Φικάρδος, Άης Αμπέλης και Άγιος Ουνόφριος, αλλά σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις και το χύμα κρασί, παραγωγής του χωριού.

 

Info

Τρίτη-Κυριακή (και Δευτέρα όταν είναι αργία).

Μεσημέρι και βράδι.

Καλού-κακού κάνε μια κράτηση στον κύριο Χρήστο, στα τηλέφωνα 99625695 & 22633455. Ειδικά Κυριακή μεσημέρι μην πας χωρίς κράτηση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ