Ρωσία: ξεπούλησαν Porsche, Lamborghini και BMW

Article featured image
Article featured image

Καπνός έχουν γίνει τα αποθέματα στις αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων στη Ρωσία.



Η αυξημένη αγοραστική κίνηση που παρατηρείται κάθε Χριστούγεννα αλλά κυρίως η υποτίμηση του ρουβλιού έχουν αφήσει τις αντιπροσωπείες της Porsche, της Lamorghini και της BMW χωρίς καθόλου στοκ.

«Πρώτα απ' όλα είναι Δεκέμβριος και αναβιώνει η χριστουγεννιάτικη συμπεριφορά των πελατών μας. Ο δεύτερος παράγοντας που οδήγησε στα άδεια εκθετήρια είναι η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος εδώ στη Μόσχα» δήλωσε ο διευθυντής της Λαμποργκίνι στη Μόσχα, Σεργκέι Μορντοβίν στο πρακτορείο Russia Today, προσθέτοντας ότι οι έμποροι έζησαν «την ίδια ιστορία» το 2008.

Το ίδιο συνέβη και με την Πόρσε από τα καταστήματα της οποίας σε όλη τη χώρα «έφυγαν» ότι μόνο τα Καγιέν αλλά και όλα τα Macans που είναι νέο μοντέλο.

Οι τιμές των Πόρσε στη Ρωσία ξεκινούν από 42.500 δολάρια με τις πωλήσεις της εταιρείας να αυξάνουν τον περασμένο μήνα κατά 55% ενώ κατά 63% αυξήθηκαν οι πωλήσεις μιας άλλης πολυτελούς μάρκας, της Lexus.    

Από την άλλη, μέσα στην οικονομική κρίση που διαφαίνεται και στις προαναγγελίες Πούτιν για διετή λιτότητα, οι Ρώσοι στρέφονται και στα ταπεινά Lada τα οποία έχουν κι αυτά εξαντληθεί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ