Φωτογραφίες από το πιο παγωμένο μέρος στον πλανήτη

Article featured image
Article featured image

Μπορεί αυτές τις μέρες στην Κύπρο ο ήλιος (για τα δικά μας δεδομένα) να «δαγκώνει», αν δείτε όμως τις επόμενες φωτογραφίες θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση για τον ήπιο, μεσογειακό μας χειμώνα.



Οι φωτογραφίες είναι από την πόλη Yakutsk και τα πέριξ της, που βρίσκεται στην Sakha Republic της Ρωσίας.

Ο φωτογράφος Amos Chapple από τη Νέα Ζηλανδία επισκέφτηκε το πιο παγωμένο μέρος στον κόσμο: την πόλη Yakutsk και τα πέριξ της, στη Sakha Republic της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο ατμός από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα αλλά και τους ανθρώπους δημιουργεί μία παχιά ομίχλη, η οποία σκεπάζει όλη την περιοχή. Εκεί ζούσαν κάποτε οι Ρώσοι και Ουκρανοί εθνικιστές κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής.   

Το χωριό Oymyakon απέχει δύο ημέρες οδήγησης από την Yakutsk. Τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι συνεχώς σε κίνηση όταν κάνουν αυτό το ταξίδι, προκειμένου να μην παγώσουν. Γι' αυτό το λόγο, υπάρχουν 24ωρα πρατήρια βενζίνης, αναγκαία για τις χειμερινές μεταφορές. 

Οι υπάλληλοι στα πρατήρια στις απομονωμένες περιοχές της Sakha Republic εργάζονται ανά δύο εβδομάδες. Τις προμήθειες για όλο το χωριό παρέχει το μοναδικό μαγαζί που υπάρχει.

Οι περισσότερες τουαλέτες της πόλης είναι χτισμένες σε αρκετή απόσταση από τα σπίτια, λόγω της δυσκολίας να σκαφτεί το μονίμως παγωμένο έδαφος για την κατασκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Η θέρμανση εδώ είναι η πιο βασική ανάγκη.

Το χωριό Oymyakon έχει σήμερα 500 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι το αποκαλούν «Pole of Cold» (Πόλος του Ψύχους).

Αυτήν την εποχή η θερμοκρασία είναι συνήθως στους -50 βαθμούς Κελσίου.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ