Χριστούγεννα με... κοντομάνικο [λόγω ηλιοφάνειας και καλού καιρού]

Article featured image
Article featured image

Σιγά-σιγά υποχωρούν οι ψυχρές αέριες μάζες και ο καιρός αρχίζει να γλυκαίνει θερμοκρασιακά για τις επόμενες ημέρες -κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σε ότι αφορά στις βραδινές και πολύ πρωινές ώρες, σε ορεινά και εσωτερικό το κρύο θα είναι αισθητό -μην τρελαθούμε κιόλας, χειμώνας είναι.

Αιτία του καλού καιρού είναι οι υψηλές πιέσεις (αζορικός αντικυκλώνας) που κινούνται ανατολικά προς την περιοχή μας. Μεταφέρουν και θερμές αέριες μάζες αλλά δεν φαίνεται να μας επηρεάζουν αρκετά (βλέπε χάρτη).

 



Σήμερα Τρίτη, η θερμοκρασία κυμάνθηκε στους 16 βαθμούς στη Λευκωσία, στους 18 στα παράλια, στους 11 στα ημιορεινά, στους 7 στα ορεινά και στους 3-4 βαθμούς στο Τρόοδος.

Αντίστοιχα καλές καιρικές συνθήκες θα ισχύσουν και για το τριήμερο 24 με 26 Δεκεμβρίου, οπότε σημαίνει πως ναι μεν δεν κάνουμε τα λευκά Χριστούγεννα που όλοι ανέκαθεν ονειρευόμασταν, πλην όμως κάνουμε σούβλες και τσουγκρίζουμε ποτήρια με ηλιοφάνεια και καλό καιρό! Και γιατί όχι, με κοντομάνικο.

Απολαύστε το όσο μπορείτε αφού από 26/12 η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση, ενώ για τις 28&29/12 θα υπάρξει μεταβολή στον καιρό, ακόμα και με βροχές, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.


Πηγή: Weather Forecast Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ