Γιορτές χωρίς ποτό, γίνεται;

Article featured image
Article featured image

Όχι βέβαια. Είναι σαν να λέμε Κυριακή του Πάσχα χωρίς να γυρίζει σούβλα και να αχνίζει η φλαούνα ή Αύγουστος στον Πρωταρά χωρίς Λευκωσιάτες.

Αυτό όμως που δε γίνεται είναι να πίνουμε και έπειτα από λίγο να οδηγάμε σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Όχι, δεν είμαστε οι εξυπνάκηδες που βγήκαν «ύστερα που το παναΰριν» των 162 καταγγελιών της Αστυνομίας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ να το παίξουν αθώες περιστερές και υπεράνω.

Επειδή ξέρουμε όμως ότι όλοι θα πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω αφού το έχουν οι μέρες, καλό θα είναι, πριν αρχίσετε να κατεβάζετε ουίσκια και κρασιά, να βρείτε τον «φλώρο» της παρέας, αυτόν που πίνει μόνο green tea, άντε και κανένα αναψυκτικό όταν θέλει να ξεδώσει, και να του δώσετε τα κλειδιά έτσι ώστε να σας κάνει τον ταξιτζή, πάντα φυσικά με το αζημίωτο.

Και αυτό το λέμε όχι μόνο γιατί -σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας- οι έλεγχοι θα συνεχισθούν σε εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά γιατί κρίμα είναι να υποβάλλετε οικογένεια, συγγενείς και φίλους σε αυτή την επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία, είτε γιατί ήπιατε, είτε γιατί τρέχατε, είτε γενικότερα για μια στιγμή απερισκεψίας.

Δείτε ΕΔΩ και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ