Οκτώ λόγοι για να κλείσετε το κινητό σας τις γιορτές

Article featured image
Article featured image

Στη δύση του έτους 2014, το έξυπνο κινητό τηλέφωνο έχει γίνει για τους περισσότερους ανθρώπους η προέκταση του χεριού τους και πολύ δύσκολα το αποχωρίζονται.

Το κατανοούμε. Πώς θα σας φαινόταν, ωστόσο, η ιδέα μιας τεχνολογικής αποτοξίνωσης για τις ημέρες των γιορτών;

Ακολουθούν οκτώ σοβαρά επιχειρήματα που αποδεικνύουν τα οφέλη που μπορείτε να βιώσετε εάν απενεργοποιήσετε για λίγο το κινητό σας.

Θα νιώσετε πιο ευτυχείς όταν θα ξυπνήσετε το πρωί της Πρωτοχρονιάς και θα το περάσετε την ημέρα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αντί να κοιτάτε τι κάνουν οι διαδικτυακοί σας φίλοι.

Εκείνη τη μέρα δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι και όσο κρατάτε το τηλέφωνό σας μακριά, αυτές οι σκέψεις θα αρχίσουν να απομακρύνονται. Αυτές οι στιγμές που θα ζήσετε με τους αγαπημένους σας, είναι ανεκτίμητες και πολύ περισσότερο σημαντικές από το να δείτε τι μαγείρεψε ένας γνωστός σας και το ανέβασε στο Instagram.

Θα θυμηθείτε πως μοιάζει ένα αληθινό μελομακάρονο στη γεύση, χωρίς τις φιλτραρισμένες ή έστω τις #no filter φωτογραφίες στο Instagram.

Καταλαβαίνουμε ότι οι γιορτές είναι η τέλεια ευκαιρία για να βγάλετε εντυπωσιακές φωτογραφίες από νόστιμα γλυκά και φαγητά, αλλά σίγουρα θα τα απολαύσετε πολύ περισσότερο στο στομάχι σας παρά στο κινητό σας. Επιλέξτε να ζήσετε στο εδώ και τώρα και να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρετε κανένα «like».

Θα δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο πόσo θα φάτε.

Χωρίς το τηλέφωνο να είναι κολλημένο πάνω στο χέρι σας, είναι πιο πιθανό να προσέξετε πόσα μελομακάρονα και δίπλες θα φάτε και να μην το παρακάνετε. Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με τις ώρες που περνάει κανείς μπροστά από τη οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή, λόγω ότι προκαλεί ασυναίσθητη κατανάλωση φαγητού και μείωση της φυσικής δραστηριότητας. Οπότε, προτιμήστε να δείτε τα νούμερα της ζυγαριάς και όχι τα νούμερα των «like».

Θα είστε πιο ευχάριστοι απέναντι στην οικογένειά σας, ακόμα και απέναντι σε εκείνους που δεν χαίρεστε και τόσο που τους βλέπετε.

Βάζοντας το κινητό σας στο αθόρυβο, θα γίνετε πιο κοινωνικοί με τους γύρω σας. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, το να δείξετε κατανόηση και αγάπη στους γύρω σας, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών, θα σας βοηθήσει να περάσετε κι εσείς οι ίδιοι καλύτερα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τους γύρω σας και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες τους.

Θα εκτιμήσετε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργεί κανείς αναμνήσεις με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Οι γιορτές είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να μαζευτεί όλη η οικογένεια, ειδικά στις μέρες μας όπου τέτοιες ευκαιρίες έρχονται σπάνια, οπότε μην τις σπαταλήσετε πάνω από το κινητό σας. Έχετε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου για να το κάνετε.

Θα καλλιεργήσετε την ευγνωμοσύνη σας.

Το να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να κάνει μία ανασκόπηση τις γιορτινές μέρες θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε ακόμα καλύτερα τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε ευγνώμονες. Ανεξάρτητα με το που θα επιλέξετε να περάσετε τις γιορτές και με ποιους, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας για την χρονιά που πέρασε.

Θα έχετε μπροστά σας υπέροχα λαμπάκια και γιορτινές διακοσμήσεις και όχι μία οθόνη.

Το φως που εκπέμπει η οθόνη του κινητού, επηρεάζει τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό σας, γεγονός που επιδρά αρνητικά στον ύπνο σας. Τις γιορτινές μέρες, προτιμήστε να χαζεύετε τα λαμπάκια στο δέντρο και τη διακοσμημένα σπίτια της γειτονιάς σας και χαρίστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει έναν ξεκούραστο ύπνο.

Θα νιώσετε ήρεμοι και χαλαροί.

Οι στιγμές χαλάρωσης με τους δικούς σας ανθρώπους, ένας καλός ύπνος και η αποχή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας ανανεώσουν και θα σας ηρεμήσουν. Θα έχετε καταφέρει να ζήσετε πραγματικά τις γιορτινές, χωρίς αντιπερισπασμούς. Αυτούς αφήστε τους για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ