Πήραν «φωτιά» τα Εξάρχεια για τον Ρωμανό

Article featured image
Article featured image

Ένταση προκλήθηκε στην πορεία που πραγματοποιούν αντεξουσιαστές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, όταν μία μικρή ομάδα από τους μετέχοντες στην πορεία άναψε φωτιές σε κάδους και αναποδογύρισε αυτοκίνητα. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο Πολυτεχνείο, όπου πραγματοποίησαν συνέλευση. Μάλιστα, υπήρξε και σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους αντεξουσιαστές να πετούν πέτρες, ενώ ακολούθησε χρήση χημικών από την αστυνομία. Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά και σε ένα λεωφορείο, όταν έσπασαν τα παράθυρα του οχήματος και πέταξαν μέσα βόμβες μολότοφ. Ευτυχώς, σε αυτό δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ ο οδηγός πρόλαβε να βγει.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστηράκι, από όπου ξεκίνησε η πορεία, περισσότερα από 5.000 άτομα, ενώ μερικές δεκάδες βρίσκονταν στην πλατεία Κοτζιά.

Σημειωτέων ότι ο Νίκος Ρωμανός, οι συνήγοροι και η οικογένειά του περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για το αν θα του επιτραπεί να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες. Η εισήγηση του εισαγγελέα, πάντως, ήταν αρνητική.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη έδωσαν συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά τους βρίσκονται σε απεργία πείνας και ζητώντας από την Πολιτεία να παρέμβει για να λυθεί το ζήτημα.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ