Γεννήθηκαν από τη μήτρα της γιαγιάς τους

Δύο Σουηδέζες είναι οι πρώτες γυναίκες στον κόσμο που απέκτησαν παιδιά από την ίδια μήτρα που έφερε αυτές στον κόσμο.Πρόκειται για την κορύφωση του πρωτοποριακού μεταμοσχευτικού προγράμματος του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ με τη συμμετοχή εννέα γυναικών, οι οποίες δεν διέθεταν μήτρα είτε γιατί γεννήθηκαν χωρίς αυτήν είτε διότι υποβλήθηκαν σε χειρουργική αφαίρεση (υστερεκτομή) για ιατρικούς λόγους.

Και οι εννέα γυναίκες υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μήτρας, με τις πέντε από αυτές να έχουν ως δωρήτριες τις μητέρες τους και τις υπόλοιπες τέσσερις άλλες συγγενείς τους.

Οι μεταμοσχεύσεις ήταν επιτυχημένες σε επτά περιπτώσεις και πλέον οι τρεις από τις επτά γυναίκες έχουν αποκτήσει παιδί.

Τα δύο αγοράκια που γεννήθηκαν από τη μήτρα της γιαγιάς τους βρίσκονται στο σπίτι με την οικογένειά τους. Γεννήθηκαν πριν από ένα μήνα και είχαν βάρος 2.500 και 2.700 γραμμάρια.

Η μητέρα του πρώτου αγοριού είναι μία 29χρονη η οποία εκ γενετής δεν διέθετε μήτρα, ενώ η μητέρα του δεύτερου μωρού είναι 34 ετών και είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή πριν από μία δεκαετία, εξαιτίας καρκίνου.

Και τα δύο μωρά γεννήθηκαν με καισαρική τομή περίπου ένα μήνα νωρίτερα από το φυσιολογικό και έπονται του Βίνσεντ - του πρώτου μωρού που γεννήθηκε από μεταμοσχευμένη μήτρα στον κόσμο πριν από τρεις μήνες. 


[ΠΗΓΗ]

Σχετικα

Αυτοί βραβεύτηκαν στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2019

Εργαστήρι στη Λεμεσό σου μαθαίνει να βγάζεις «επαγγελματικές» φωτογραφίες με το κινητό σου

Σκληρές εικόνες από την (πραγματική) σταύρωση καθολικών στις Φιλιππίνες

Το Badoo, η δημοφιλής ανάμεσα σε πολίτες από τρίτες χώρες πλατφόρμα γνωριμιών

Η NW Wealth δημοσίευσε έκθεση με τις ασφαλέστερες χώρες για να ζει μία γυναίκα

Στην Κύπρο η αποκαλυπτική παράσταση «Ιφιγένεια εν Ουαλία»