Η άλλη όψη του Ντουμπάι [δεν είναι καθόλου φανταχτερή]

Article featured image
Article featured image

Χλιδή πέρα από κάθε φαντασία, πολυτέλεια παντού, χαρούμενοι άνθρωποι, αυτό νομίζουν οι περισσότεροι πως είναι το Ντουμπάι.

 

Για να καταφέρει να χτιστεί όμως αυτή η φανταχτερή πόλη, στη μέση του πουθενά, η ζωή χιλιάδων ανθρώπων έχει μετατραπεί σε κόλαση.

Ένας Ιρανός, μπήκε στα άδυτα του χωριού των εργατών του Ντουμπάι, όπου κάτω από άθλιες συνθήκες μένουν 150.000 εργαζόμενοι ως επί το πλείστον από την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Κίνα. Τα διαβατήρια των περισσοτέρων εργατών κατασχέθηκαν από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο Ντουμπάι από τους εργοδότες τους για να μην μπορούν να φύγουν.

Είναι στοιβαγμένοι έξι-έξι σε δωμάτια που δεν ξεπερνούν τα 9 τετραγωνικά, εργάζονται για ένα μηνιάτικο που δεν ξεπερνά τα 170 ευρώ, επί 14 ώρες την ήμερα σε συνθήκες ασφυκτικές. Την ίδια ώρα που οι μισθοί των εργαζομένων σε επιχειρήσεις στο Ντουμπάι ξεπερνούν τις 10.000 και τις 15.000 ευρώ.

Η εικόνα στο Σοναπούρ απέχει χιλιόμετρα από αυτή του κέντρου του Ντουμπάι με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τα ντιζαϊνάτα κτίρια.

 



 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ