Η Google γίνεται φιλική για μικρά παιδιά

Article featured image
Article featured image

Υπηρεσίες φτιαγμένες αποκλειστικά για μικρά παιδιά ετοιμάζει η Google.



Στόχος του αμερικανικού κολοσσού είναι να καταστήσει τα παιδιά ισότιμους χρήστες του internet που θα ενεργούν και θα παίρνουν πρωτοβουλίες κατά τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι ενήλικες.

Σύμφωνα με άρθρο της USA Today, η Google εργάζεται συστηματικά πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, αν και ακόμα δεν έχει οριστεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των παιδικών εκδόσεων των υπηρεσιών της.

Οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν με την συγκεκριμένη μορφή είναι και οι δημοφιλέστερες σε χρήση από τα παιδιά, δηλαδή η μηχανή αναζήτησης Search, το YouTube  και ο Chrome browser.

H αντιπρόεδρος του τομέα προγραμματισμού και επικεφαλής του πρότζεκτ, Pavni Diwanji επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Google όντας και η ίδια μητέρα δύο παιδιών 8 και 13 ετών αντίστοιχα. 

«Η απλή αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έχουν ήδη την τεχνολογία στη διάθεσή τους, τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Κατά συνέπεια, η καλύτερη προσέγγιση είναι αυτή η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί με τον πιο ωφέλιμο τρόπο», δηλώνει η Diwanji.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ