Καμουφλάζ γύμνιας στο Λονδίνο

Article featured image
Article featured image

Γίνεται να κυκλοφορείς γυμνός στους δρόμους, το μετρό και τα κτήρια του Λονδίνου χωρίς κανείς να σε αντιληφθεί;



Το πρόσφατο παράδειγμα του αθλητή Tim Shieff αποδεικνύει πως γίνεται. Με σκοπό την προώθηση και διάδοση της τέχνης του παρκούρ αλλά και την οικονομική υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος του διάσημου βρετανού σεφ Jamie Oliver, ο Tim Shieff κάνει μία γυμνή εξόρμηση στους δρόμους, το μετρό αλλά και στις κορυφές εμβληματικών κτηρίων του Λονδίνου, προκειμένου να φωτογραφηθεί σε εξαιρετικές αθλητικές πόζες, στο πλαίσιο του φωτογραφικού πρότζεκτ Man & Mortar.

Το αισθητικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι άρτιο ενώ τα σημεία που έχουν επιλεγεί να τραβηχτούν, κόβουν την ανάσα, σε όλους όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος της άθλησης. Στις περισσότερες από αυτές ο αθλητής φαίνεται να αιωρείται, ενώ η ένταση τους κορυφώνεται με την ασπρόμαυρη επιλογή, με τη θέα του δυνατού γυμνού κορμιού και την αυστηρή γοητεία των κτηρίων του Λονδίνου.

Σε αυτό το εγχείρημα, ο Tim Shieff, που συνέλαβε την ιδέα ενώ βρισκόταν στο φεστιβάλ παρκούρ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη, είχε μαζί του, τον εξαιρετικό φωτογράφο Jason Paul με τον οποίο ξεπερνώντας καιρικές αντιξοότητες και τολμώντας να διεισδύσουν σε κτήρια που δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, συνέθεσαν μία σειρά από εξαιρετικές φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες είναι προς πώληση ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο πρόγραμμα «The Fifteen» στο οποίο συμμετέχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν σεφ και είναι άνεργοι ή προέρχονται από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ο ίδιος  ο αθλητής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή London Live's Wake Up London αναφέρει: «Κάνουμε παρκούρ τόσο καιρό που θέλαμε  πια να κάνουμε κάτι διαφορετικό προκειμένου να προσελκύσουμε τον κόσμο προς αυτό το άθλημα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ