Γεν. Εισαγγελέας: Δώστε αμέσως πίσω τις φωτογραφίες της Πάολας

Article featured image
Article featured image

Η Γενική εισαγγελία της Δημοκρατίας αποφάσισε πως δεν δικαιολογείται καμία δίωξη σε σχέση με την κατάσχεση των φωτογραφιών της Πάολας και η Αστυνομία πρέπει να επιστρέψει άμεσα τις φωτογραφίες στους διοργανωτές.



Ο φάκελος της υπόθεσης υποβλήθηκε προχθές στη Γενική Εισαγγελία με την Αστυνομία να εισηγείται την ποινική δίωξη ενός προσώπου. Αφού μελετήθηκε ο φάκελος αποφασίστηκε από τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ομόφωνα, ότι υπό τις περιστάσεις δεν δικαιολογείται καμιά δίωξη και ζητεί μάλιστα από την Αστυνομία να επιστρέψει τις φωτογραφίες στους διοργανωτές και να διακόψει την ποινική ανάκριση».

Όπως αναφέρει στις παρατηρήσεις του στον φάκελο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, θα πρέπει για τέτοια ευαίσθητα ζητήματα να ερωτάται πρώτα η Νομική Υπηρεσία ώστε να δίνει και τις ανάλογες οδηγίες προς την Αστυνομία. Εγείρονται, σημειώνεται, λεπτά ζητήματα και πρέπει να επιδεικνύεται ευαισθησία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην Αστυνομία ώστε να κλείσει και να παραδώσει στους οργανωτές τις οκτώ φωτογραφίες.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα είχε εκδώσει απόφαση και η Επίτροπος Διοικήσεως, η οποία είχε χαρακτηρίσει την πράξη της αστυνομίας «αχρείαστη, δυσανάλογα δραστική και κατασταλτική».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ