Καΐρο: Έφοδος σε χαμάμ και συλλήψεις για «διαστροφή»

Article featured image
Article featured image

Καλά κρατεί η ακραία ομοφοβία στην Αίγυπτο, όπου το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε χαμάμ του Καΐρου και συνέλαβε τουλάχιστον 33 άνδρες με τις κατηγορίες της «διαστροφής» και της «ακολασίας».



Όπως δείχνουν φωτογραφίες που ανέβασε δημοσιογράφος στo Facebook, οι συλληφθέντες φορτώθηκαν σε φορτηγά γυμνοί ενώ στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν και δυνάμεις ενός τοπικού σώματος στρατού. 

Καθώς η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο, στους συλληφθέντες αποδώθηκε η κατηγορία της «διαστροφής».

Ο στρατηγός Ali al-Demerdash, επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας στο Κάιρο, δήλωσε ότι οι 33 άνδρες συνελήφθησαν σε «δημόσιο λουτρό της γειτονιάς Azbakeya να επιδίδονται σε ακολασίες».  

Η δημοσιογράφος Mona Iraqi πληροφορήθηκε για την επιδρομή της αστυνομίας και μπήκε στο χαμάμ αμέσως μετά. Έπειτα ανέβασε τις φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη φωλιά ομαδικής διαστροφής στην καρδιά της πόλης».

Η δημοσιογράφος μάλιστα δήλωσε ότι ετοιμάζει πλήρες ρεπορτάζ που θα βγει στον αέρα την Τετάρτη, με «ολόκληρη την ιστορία για τις εστίες εξάπλωσης του AIDS στην Αίγυπτο». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ