Μεγάλο μόριο, ίσον μεγάλος οργασμός;

Article featured image
Article featured image

Διαχρονικό το ερώτημα, που όμως δεν έχει βρει ακόμα απάντηση στο πέρασμα των αιώνων. Άλλωστε, περί ορέξεως…

Μια καινούργια έρευνα που έγινε από ψυχολόγους σε πανεπιστήμιο της Σκωτίας, μας λέει εν μέρει ότι τελικά το μέγεθος μετρά. Κάποιοι τώρα θα έχουν ψηλώσει αρκετούς πόντους ξέροντας ότι ο Τάκης/Μπάμπης/Μπίλης ή όπως αλλιώς τον λένε δικαιώνεται, ενώ είναι και κάποιοι που ενδεχομένως θα έχουν πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, σκεπτόμενοι ότι υστερούν στα σημεία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εδώ υποστηρίζουν ότι το μέγεθος του ανδρικού μορίου μπορεί να έχει σημασία στο κρεβάτι, για ορισμένες γυναίκες και για ορισμένους τύπους οργασμών. Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 323 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να θυμηθούν τις σεξουαλικές τους επαφές. Οι κοπέλες ρωτήθηκαν για τη σεξουαλική συμπεριφορά τους καθώς και για το πόσο θεωρούν πως το μέγεθος του μορίου είναι σημαντικό κατά την κολπική συνουσία αλλά και τις άλλες σεξουαλικές πράξεις. Πιο συγκεκριμένα, τους ζητήθηκε να απαντήσουν αν ήταν πιθανότερο να έρθουν σε οργασμό με ένα μικρότερο ή ένα μεγαλύτερο από το μέσο όρο μόριο -ως μέσος όρος ορίζεται το μήκος από 14.9 cm έως 15.5 cm.

Οι απαντήσεις καταδεικνύουν ότι οι 160 από τις 323 γυναίκες (σχεδόν οι μισές) βιώνουν κολπικό οργασμό και μάλιστα το 60% δήλωσε πως το μέγεθος δεν τους έκανε καμία διαφορά. Ένα 33.8%, όμως, δήλωσε πως προτιμά τα μεγαλύτερα από το μέσο όρο ανδρικά μόρια, ενώ αντιθέτως μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 6.3% δήλωσαν πως ένιωσαν μεγαλύτερη ευχαρίστηση με μικρότερα από το μέσο όρο μόρια. «Αυτό μπορεί να οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στη μεγαλύτερη ικανότητα ενός μακρύτερου πέους να διεγείρει ολόκληρο το μήκος του κόλπου, καθώς και τον τράχηλο», συμπλήρωσε ο Stuart Brody, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας.

Βέβαια, για να καθησυχάσουμε λιγάκι τους φίλους μας με τα σχετικά «αδύνατα» προσόντα, να πούμε πως το δείγμα πάνω στο οποίο έγινε η έρευνα δεν θεωρείται και τόσο μεγάλο. Ως εκ τούτου, θα χρειαστούν κι άλλες αντίστοιχες έρευνες, με μεγαλύτερο πληθυσμό συμμετεχόντων, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί εντελώς αν τελικά το μέγεθος μετρά ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ