Captainwise: To ελληνικό app για φτηνές διακοπές

Article featured image
Article featured image

Δε γνωρίζουμε αν το Captainwise θα καταφέρει να αντικαταστήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξέρουμε όμως πως πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά start up.

Η ιδέα είναι απλή. Μπαίνεις στο Captainwise.com, βάζεις τα χρήματα που θες και τις ημερομηνίες που έχεις αποφασίσει να ταξιδέψεις, πατάς κλικ και περιμένεις για λίγο μέχρι να φορτώσουν τα αποτελέσματα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σου έχουν αποκαλυφθεί οι προορισμοί, τα αεροπορικά και η διαμονή.

Όλα ξεκίνησαν από τον Χρήστο και το Δημήτρη πριν ενάμιση περίπου χρόνο, “όταν έγραφαν κώδικα” για αυτό που είχαν στο μυαλό τους, στην πορεία μπήκε στην ομάδα ο Ανδρέας για το σχεδιαστικό κομμάτι και δούλευαν με τις ώρες στο δωμάτιό του. Μάθαιναν πάνω στο ίδιο το πρότζεκτ. Είναι πέντε άτομα, όλα παιδιά της γενιάς του ‘90, κι έχουν φτιάξει ένα ταξιδιωτικό site με meta search engine για να κάνουν τη ζωή όλων ευκολότερη. Συνεργάζονται με το booking.com για τα ξενοδοχεία και το Travelplanet24.gr για τα αεροπορικά, δεν βγάζουν custom πακέτα, δεν δίνουν έτοιμα deals διακοπών αλλά σου δείχνουν πού μπορείς να πας, στα λεφτά που θες. Ο σκοπός είναι στο τελικό βήμα να βρεις την καλύτερη πτήση με το καλύτερο δυνατόν ξενοδοχείο στα χρήματα που έχεις επιλέξει. “Όλο το πρότζεκτ είναι δική μας ιδέα. Όταν κάνεις ένα start up σκοπό έχεις να πάει καλά και να πουληθεί σε μια τεράστια εταιρία και να δώσει στον επενδυτή που σε πίστεψε τα χρήματά του πίσω”, μου λέει ο Χρήστος που σκέφτηκε την ιδέα. Έχουν βρει ανθρώπους που τους πίστεψαν, τους παραχώρησαν γραφεία, ασχολούνται με την “χαρτούρα”, όπως λένε και αυτοί είναι επικεντρωμένοι στο προϊόν.

captainwise.com

Το site λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου και σου δείχνει πόσο μακριά μπορείς να ταξιδέψεις και να κλείσεις επί τόπου για τον προορισμό. Για παράδειγμα βάζοντας 1000 ευρώ βλέπεις ότι μπορείς να πας από την Κωνσταντινούπολη που είναι δίπλα μας μέχρι το Σαν Φρανσίσκο ενώ παράλληλα βλέπεις όλα τα ενδιάμεσα μέρη που βρίσκονται εντός οικονομικού στόχου. “Το μόνο αντίστοιχο που υπήρχε ήταν το να περνάς από ένα ταξιδιωτικό γραφείο και να βλέπεις ταμπέλες “Ρώμη 300 ευρώ, Βερολίνο 400, Νέα Υόρκη 600”. Που αυτό ήταν πακέτο με commision και fix ημερομηνίες. Σε εμάς ο χρήστης δε θα βρει κάτι τέτοιο. Πού θα πας με αυτά τα λεφτά. Δεν βάζουμε καπέλο στην τιμή απλά δουλεύουμε με προμήθεια από το αεροπορικό και το ξενοδοχείο”, λέει ο Χρήστος.



Οι τρεις δημιουργοί του application

Το Captainwise δεν είναι ακόμα έτοιμο. Work in progress το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι και κάθε μέρα το βελτιώνουν, κάνοντάς το καλύτερο και πιο λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή μπορείς να κλείσεις εισιτήρια μόνο από Αθήνα για οποιοδήποτε προορισμό ενώ το επόμενο βήμα είναι να μπουν κι άλλα μέρη για booking με πρώτη την Θεσσαλονίκη ενώ λίγο αργότερα θα πάρει σειρά, μάλλον, η Κωνσταντινούπολη”.


Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ