Κλείνει δύο και το γιορτάζει

Article featured image
Article featured image

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει στις 26 του Μάρτη το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου και το γιορτάζει με τη διοργάνωση μιας σειράς από σχετικές εκδηλώσεις. Την Τετάρτη 26 Μαρτίου θα προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου στις 6:00μ.μ. Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ παράλληλα, στις 8.00μ.μ. το Θεατρικό Μουσείο θα φιλοξενήσει την παράσταση ‘Ρωμαίος και Ιουλιέττα για δύο’ από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Σκηνή 018).

Πρόκειται για μια σύγχρονη παρουσίαση του έργου του Σαίξπηρ σε διασκευή Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Κισσανδράκης και ο μουσικός επί σκηνής Κώστας Λώλος σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ταυτόχρονα, τα Σαββατοκυρίακα 21,22 και 29,30 Μαρτίου το Θεατρικό Μουσείο θα φιλοξενήσει την παράσταση ‘Τα Τζιτρολέμονα’. Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση από την ομάδα ‘Σόλο για Τρείς’ βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι από την συλλογή του Νέαρχου Κληρίδη ‘Διηγήσεις με Δράκους’. Τιμή εισιτηρίου €5.

Από το Σάββατο 22 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 30 Μαρτίου στο χώρο του Θεατρικού Μουσείου θα εκτίθενται τα έργα των μαθητών της Στ’ τάξης που συμμετείχαν στον παγκύπριο σχολικό διαγωνισμό αφίσας με τίτλο ‘Το θέατρο και η μαγεία του’, που έχει προκηρύξει το Θεατρικό Μουσείο για τη σχολική χρονιά 2013-2104.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για τις πιο πάνω εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν για κρατήσεις στο τηλέφωνο 25343464 καθημερινά από τις 7.30π.μ. – 2.30μ.μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ