«Εξαφανισμένο το αεροσκάφος»... Ποια τα μέχρι τώρα σενάρια;

Article featured image
Article featured image

Έκτη συνεχόμενη μέρα στην υπόθεση αεροσκάφος φάντασμα η σημερινή και οι αρχές της Μαλαισίας, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, έχουν επίσημα πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά. «Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός.

Τα σενάρια μέχρι τώρα βρίθουν: ένα δήθεν σωσίβιο, ένα δήθεν συντρίμμι, μια δήθεν πετρελαιοκηλίδα κάθε τόσο αναπτέρωνε τις ελπίδες ότι το αγνοούμενο μπόινγκ ήταν κοντά στο να βρεθεί. Αφού έγινε αρχικά αντιληπτό ότι οι έρευνες των πρώτων ημερών είχαν γίνει σε εντελώς λάθος περιοχή, εκατοντάδες χιλιάδες μίλια μακρύτερα από εκεί που τώρα θεωρείται ότι έχει καταπέσει, αφού ακούστηκε κάθε ευφάνταστο σενάριο για το τι μπορεί να συνέβη (αεροπειρατεία, τρομοκρατική επίθεση, μηχανική βλάβη, αυτοκτονία πιλότου) και αφού σήμερα η Wall Street Journal έβαλε στο τραπέζι και το σενάριο της μη συντριβής του αεροπλάνου ήρθε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας να τεντώσει ακόμη περισσότερο τα νεύρα των συγγενών δίνοντας την απίστευτη εξήγηση ότι... δεν υπάρχει εξήγηση. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης ότι το αεροσκάφος ήταν κατάλληλο για να πετάξει και είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Σημείωσε, επίσης, ότι ο τελευταίος έλεγχος συντήρησης είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου και ο επόμενος ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου. Οσον αφορά τις έρευνες, τόνισε ότι όσο υπάρχει ελπίδα θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε πως σήμερα συνολικά 43 πλοία και 40 αεροσκάφη ψάχνουν το εξαφανισμένο αεροσκάφος. Τέλος, ανέφερε ότι κακώς υπήρξε δημοσιοποίηση από την Κίνα τριών φωτογραφιών από δορυφόρο που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν τα οποία ενδεχομένως να ήταν συντρίμμια του Μπόινγκ.

Οσον αφορά την πληροφορία που έφερε σήμερα στο φως η Wall Street Journal, επικαλούμενη την κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων του αεροσκάφους Rolls Royce που λαμβάνει δεδομένα από τις πτήσεις, ότι το αεροπλάνο πετούσε τέσσερις ώρες ακόμη αφότου έδωσε το τελευταίο στίγμα του και ότι οι αρχές κάνουν εφόδους στα σπίτια των οικογενειών του πιλότου και του συγκυβερνήτη, ο Μαλαισιανός υπουργός τις διέψευσε κατηγορηματικά.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ